xamogelo

Tα ζυμαρικά τα αγαπάμε σε όλες τους τις εκδοχές.

Τα λαζάνια όμως, είναι η αδυναμία μας.

lazania

Το cookbox.gr παίρνει κιμά, μελιτζάνες και λαζάνια και ετοιμάζει ένα πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Λαζάνια με κιμά και μελιτζάνα

ΥΛΙΚΑ

λαζάνια 1 κουτί

1 σάλτσα για ζυμαρικά μπολονέζ knorr

500 γρ. κιμάς

3 μελιτζάνες

50 ml. ελαιόλαδο

1 κλασσική ιταλική σάλτσα knorr

50 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί

120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1000 ml. γάλα ζεστό

250 γρ. Βιτάμ culinesse

2 αυγά

230 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Χρόνος Προετοιμασίας

30′

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Αριθμός ατόμων

4 άτομα

Κρέμα Μπεσαμέλ

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ Culinesse να κάψει, σε σιγανή φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με ένα ξύλινο κουτάλι, προσέχοντας ώστε να μη σβολιάσει. Έπειτα ρίχνετε το ζεστό γάλα, χτυπώντας το με το σύρμα. Τέλος βάζετε τα αβγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο και αφήνετε τη μπεσαμέλ να ψηθεί για 10 λεπτά ανακατεύοντάς την συχνά.

Στο τέλος προσθέτετε το τριμμένο τυρί. Αν η μπεσαμέλ είναι σφιχτή προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουμε τη Σάλτσα για Ζυμαρικά Μπολονέζ της Knorr μαζί με τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Καλύπτουμε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με μια λεπτή στρώση από την Κλασσική Ιταλική της Knorr .

Από πάνω βάζουμε μία στρώση λαζάνια, έπειτα μία στρώση κιμά (περίπου το 1/3) και μία στρώση μελιτζάνες. Από πάνω απλώνουμε λίγη Σάλτσα Κλασσική Ιταλική της Knorr και λίγη απο τη μπεσαμέλ που είχαμε φτιάξει νωρίτερα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Προσέχουμε ώστε να καλύψουμε με μια πλούσια στρώση μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία των ζυμαρικών.

Τip

Σερβίρουμε με ανάμεικτη σαλάτα γαρνιρισμένη με Croutons & Κρεμμύδι.

http://cosmo.gr/articles/living/Geysi/cookbox/laxtarista-lazania-me-kima-kai-melitzana.2446433.html