xamogelo

Τα μακαρόνς γεννήθηκαν στην Ιταλία από τον σεφ της Αικατερίνης των Μεδίκων το 1533 κατά την διάρκεια του γάμου της με τον Δούκα της Ορλεάνης που έγινε αργότερα Βασιλιάς της Γαλλίας το 1547 γνωστός με το όνομα Ενρίκος ο Β.

Ο όρος μακαρόν έχει την ίδια προέλευση με την λέξη μακαρόνι που σημαίνει λεπτή ζύμη .
macarons
Τα πρώτα μακαρόν ήταν απλά μπισκότα φτιαγμένα
από σκόνη αμύγδαλου,ζάχαρη και ασπράδια αυγών.
Πολλές πόλεις σε όλη την Γαλλία έχουν την δική τους ιστορία 
που αφορά την προέλευση αυτού
του γλυκίσματος.
Στο Νανσί της Γαλλίας η εγγονή τής Αικατερίνης των Μεδίκων υποτίθεται
ότι σώθηκε από λιμοκτονία τρώγοντας μακαρόν.
Στο Σαιντ Ζαν Ντε Λουζ τα μακαρόν του σεφ Αdam 
διασκέδασαν τον βασιλιά Λουί XIV και την βασίλισσα Μαρια Θηρεσία 
κατά την τελετή του γάμου τους το 1660.
Μόνο κατά την αρχή του 20ου αιώνα ο Pierre Desfontaines 
εγγονός του Luis Ernest Laduree
(Laduree Pastry Salons ,Paris)
είχε την ιδέα να τα γεμίσει με κρέμα σοκολάτας και να τα κολλήσει
ανά δυο.

Από τότε τα γαλλικά Μακαρόν έγιναν best sellers.
Tην συνταγη ανακαλυψα στο blog

Koukoucook

με την βοηθεια της Μπιλι Νικολαιδου…

Καιρο τωρα εψαχνα να βρω καλη συνταγη να σας αναρτησω και τωρα βρηκα την ευκαιρια!!!

Τα μακαρονς ειναι απλα τελεια και η καλυτερη ιδεα για τον μπουφε γενεθλιων και οχι μονο!!!

Να ειστε σιγουρες πως μολις τα κανω θα ανεβασω εντυπωσεις φιλακιααααα!!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6 ασπράδια αυγών
150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ αμύγδαλα
350 γρ άχνη ζάχαρη
άσπρη σοκολάτα
μαύρη σοκολάτα
λίγη κρέμα γάλακτος
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
(πορτοκαλί,μπλε, πράσινο, φούξια)
Αρώματα ζαχαροπλαστικής
(πικραμύγδαλο, βανίλια, ρούμι, καρύδα)

Όλα τα χρώματα και τα αρώματα καθώς και τα υπέροχα χρωματιστά μπώλ είναι από το Vefa’s house

Διαχωρίστε τα αυγά -κρόκους από ασπράδια.
Χτυπήστε τα στο μίξερ.

Περάστε  τα αμύγδαλα στο μούλτι
μέχρι να γίνουν σκόνη.

Μόλις τα ασπράδια γίνουν μαρέγκα ρίξτε
μέσα την ζάχαρη.

Χτυπήστε ξανά μέχρι να σφίξει η μαρέγκα αρκετά.

Ρίξτε την άχνη…

..και το τριμμένο αμύγδαλο..

Ανακατέψτε με μια σπάτουλα απαλά για να
μην φύγει ο αέρας..

Χωρίστε το μείγμα σε 5 μπώλ και βάλτε
σε καθένα διαφορετικό άρωμα.

Βάλτε και το χρώμα που έχετε διαλέξει..

Στο πορτοκαλί έβαλα άρωμα πικραμύγδαλου..

Στο μπλε άρωμα βανίλιας.

Στο πράσινο άρωμα ρούμι..

Στο φούξια άρωμα καρύδας.

Βάλτε τα μείγματα σε 5 κορνέ μιας χρήσης..
Το 5ο μπώλ το άφησα άσπρο.

Στρώστε χαρτί ψησίματος σε ταψιά και
κάντε μικρούς κύκλους αφήνοντας μικρά
κενά ενδιάμεσα.

Αφήστε τα να μείνουν για 25 λεπτά να ξεκουραστούν.

Ετσι θα δημιουργηθεί μια λεπτή πέτσα πάνω
στα μακαρόν.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 C.

Στα άσπρα δεν έβαλα άρωμα ..
Πριν τα βάλετε στον φούρνο
χτυπήστε το ταψί 3-4 φορές πάνω στον
πάγκο σας να απλώσουν τα μακαρόνς.
Ψήστε για 10 λεπτά και αφήστε τα να
κρυώσουν και να στεγνώσουν..

Λιώστε άσπρη σοκολάτα με λίγη κρέμα γάλακτος σε μπαίν μαρί..

Κάντε το ίδιο και με την μαύρη σοκολάτα..

Ενώστε τα μακαρόνς με λευκή η μαύρη σοκολάτα.
Μπορείτε να βάλετε κρέμα λεμονιού,
μαρμελάδα φράουλα η βατόμουρο η νουτέλα.

Καταναλώστε τα όσο είναι ακόμα φρέσκα!!

Λιώνουν στο στόμα και ο ουρανίσκος γεμίζει με αρώματα.

Καλή σας όρεξη!!
ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!
ΡΕΝΑ Κ.

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου-Μελανία Μυλιώτη)

http://supermomrocks.me