Επειδή πολλοί δεν προτιμούν σκορδαλιά με ψωμί, αυτή η συνταγή γίνεται με πατάτα.

Πουρές λιωμένης πατάτας, σκορδάκι και λάδι τα βασικά συστατικά της επιτυχία

Skordalia_s_382_382

Συστατικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ. σ ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Αλάτισε
  • 2 Πρόσθεσε τις πατάτες σου καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • Εν τω μεταξύ πέρασε το σκόρδο από ένα τρίφτη (ή το ειδικό εκείνο αντικείμενο που λιώνει το σκόρδο)
  • Αφού βράσουν καλά οι πατάτες σου, μπορείς να τις βάλεις σε ένα μεγάλο μπολ και να τις λιώσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πολτοποιητή χειρός ή να βάλεις το μείγμα σου σε ένα πολυμίξερ
  • 6 Παράλληλα πρόσθεσε σιγά, σιγά και το ελαιόλαδο και αφού το “πιεί” όλο η σκορδαλίά είναι έτοιμη για σερβίρισμα

http://www.tlife.gr/default.php?pname=RecipeView&recipe_id=395&friendly_name=recipes-skordalia&cat_id=29