Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ Ομορφιά

Αυτά είναι τα πιο συχνά ΛΑΘΗ που κάνεις με τη σκιά ματιών!!! – ΜΑΘΕ πώς θα αποφύγεις τις…κακοτοπιές!!!

Παρόλο που οι σκιές των ματιών δείχνουν να είναι το πιο εύκολο προϊόν μακιγιάζ, μπορείς να κάνεις πολλά λάθη τα οποία ίσως και να μην έχεις συνειδητοποιήσει ποτέ.

Δες ποια είναι αυτά για να μην τα ξανακάνεις.

matia

1. Ταιριάζεις τη σκιά με το χρώμα των ματιών σου
Ο κανόνας λέει πως το χρώμα των ματιών σου ταιριάζει καλύτερα με σκιές αντίθετων χρωμάτων. Για παράδειγμα αν έχεις πράσινα μάτια οι σκιές που τους ταιριάζουν είναι σε αποχρώσεις του βουργουνδί (το χρώμα του κρασιού) μιας και το πράσινο με το κόκκινο είναι αντίθετα χρώματα.

2. Ξεχνάς να ανακατεύεις τα διάφορα χρώματα που χρησιμοποιείς
Το να ανακατεύεις διαφορετικά χρώματα δημιουργεί ένα υπέροχο τελείωμα. Αν, όμως, υπάρχει ένα κενό ή μία γραμμή ανάμεσα στα χρώματα που αναμειγνύεις τότε το αποτέλεσμα δεν είναι ωραίο. Προσπάθησε να ενώνεις τα χρώματα μεταξύ τους και να αναμειγνύεις τα χρώματα με ένα πινέλο.

3. Χρησιμοποιείς τα πινελάκια που υπάρχουν μέσα στις σκιές
Οι περισσότερες σκιές κυκλοφορούν μαζί με μίνι πινελάκια. Παρόλα αυτά για καλύτερο αποτέλεσμα καλό είναι να χρησιμοποιείς ειδικό, μεγάλο πινέλο για αυτή τη δουλειά.

4. Βάζεις πολύ σκιά κάτω από τα μάτια
Πρόσεχε να βάζεις σκιά μόνο στη γραμμή που υπάρχει κάτω από το κάτω βλέφαρο και όχι πιο χαμηλά από αυτό. Αν βάλεις σκιά πιο χαμηλά φαίνεται το μάτι σου πολύ βαμμένο αλλά και κουρασμένο.

5. Βάζεις τη σκιά μετά το κονσίλερ
Πρέπει πάντα να βάζεις τη σκιά πριν βάλεις το κονσίλερ κάτω από τα μάτια. Αν δεν το κάνεις η σκιά θα πέσει σε όλη την περιοχή του ματιού και θα ακυρώσει όλη τη σκληρή δουλειά που έκανες βάζοντας το κονσίλερ πριν από αυτή.

6. Δε βάζεις eyeliner και μάσκαρα
Οι σκιές δεν κάνουν θαύματα. Το μάτι χρειάζεται και λίγο eyeliner αλλά και μάσκαρα για να το τονιστεί ακόμα καλύτερα.

http://www.athensmagazine.gr/portal/health/86790#.Ux8vBPl_t6V