Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Φτιάξτε παγωτό παρφέ, αξίζει την αναμονή στην κατάψυξη

Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι

Το παγωτό γενικά είναι μια απόλαυση που καθηλώνει ίσως όλες τις εποχές του χρόνου αλλά την τιμητική του την έχει σαφώς το καλοκαίρι. Το παρφέ παγωτό όμως είναι αυτό που έχει φανατικούς οπαδούς ή φανατικούς πολέμιους.

Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Παγωμ. 3 ώρες

E5CC545E422FB203DFABBF9F9604C6D6

Υλικά για 20 μερίδες

Για το παρφέ
– 200 γρ ζάχαρη
– 100 γρ. μέλι
– 5 κρόκους αυγών
– 250 γρ. φουντούκια καραμελωμένα
– 60 γρ. γλυκό μανταρίνι κομμένο σε κυβάκια
– 450ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
– 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
– 1 πρέζα μαστίχα τριμμένη
– 1 βανίλια σκόνη

Για το γαρνίρισμα
– Φουντούκι τριμμένο ή αμύγδαλα

από τον Chef

ΓΙΩΡΓΟ ΛΕΚΚΑ

Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής
1. 
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί.

2. Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα και προσθέστε τη μαστίχα. Σε μπεν μαρί ρίξτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθούν οι κρόκοι.

3. Με μίξερ χειρός χτυπήστε τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αδειάστε σταδιακά την σαντιγί, την γιαούρτι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε απαλά να ενσωματωθούν.

4. Τέλος προσθέστε τα φουντούκια, το μανταρίνι. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε το μπόλ στο ψυγείο για 1 ώρα.

5. Στη συνέχεια βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και ρίξτε το στην παγωτομηχανή και φτιάξτε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Βάλτε το παγωτό σε ένα μεταλλικό μακρόστενο μπόλ και κλείστε το με το καπάκι.

6. Τοποθετήστε το παγωτό στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη 5 λεπτά πριν το σερβίρετε και με ένα σκούπ βγάλτε μπάλες παγωτό.

7. Σερβίρετε σε μπoλ ή γυάλινο ποτήρι. Γαρνίρετε με τριμμένο φουντούκι και ψιλοκομμένο μανταρίνι.