Κατηγορίες
Ένδυση - Υπόδηση Καθαρισμός ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Συντήρηση

Οργάνωση σπιτιού σε 48 ώρες: Ντουλάπες, Μία μάχη για δύο

Αν εσείς και ο σύντροφός σας μοιράζεστε την ίδια ντουλάπα, θα χρειαστεί να μοιραστείτε και την οργάνωση αυτής.

closet_500_1

Χρόνος εκκαθάρισης: 3 ώρες (περίπου –εξαρτάται και από την ντουλάπα αλλά και από τον σύντροφο)

Τι πρέπει να κάνετε: Με τα χρόνια, και με την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, η κοινή ντουλάπα γεμίζει ρούχα και αξεσουάρ, τα περισσότερα εκ των οποίων μπορεί να μη φοράτε. Όμως αυτά είναι εκεί κάνοντας όλα τα υπόλοιπα να ασφυκτιούν. Για την εν λόγω εκκαθάριση χρειάζονται δύο, καθώς είναι πιο εύκολο να ξεφορτωθείτε κάποια ρούχα, όταν έχετε και τη σύμφωνη γνώμη κάποιου άλλου. Επιπλέον, είναι ένας καλός τρόπος να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και να είστε ειλικρινής για το τι σας αρέσει και τι όχι ως προς τον τρόπο που ντύνεται.

Στη συνέχεια, αρχίστε να ξεκαθαρίζετε τα ρούχα σας ο κάθε ένας με τη σειρά του. Βγάλτε τα έξω ένα προς ένα και αποφασίστε μαζί ποιο μένει και ποιο φεύγει. Αυτό που μένει ξαναμπαίνει στη ντουλάπα, ενώ αυτό που φεύγει πετιέται στο κρεβάτι. Συμφωνήστε πως ο κάθε ένας έχει δικαίωμα για τρία βέτο προκειμένου να μην πετάξει ρούχα που ο άλλος θεωρεί ότι πρέπει να πεταχτούν.

Οργανώστε τα ρούχα σας σε ομάδες. Βάλτε όλα τα φορέματα μαζί (το ένα δίπλα στο άλλο), όλα τα παντελόνια μαζί, ενώ ο σύντροφός σας μπορεί να βάλει μαζί πουκάμισα δουλειάς και πουκάμισα «βραδινά».

Αν χρειάζεται προμηθευτείτε κάποια «έξυπνα» αξεσουάρ ντουλάπας, π.χ. παπουτσοθήκες που θα τοποθετήσετε στον πάτο της ντουλάπας, ειδικές κρεμάστρες για ζώνες, ειδικές κρεμάστρες για γραβάτες, αλλά και κανονικές κρεμάστρες που έχουν ειδικά θηλάκια και άγκιστρα ώστε να κρεμάτε μαζί, π.χ. φούστα και σακάκι.

Όσο για τα ρούχα που δεν χρειάζεστε… Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Τσαντούλες και δωρεές.