Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Πως γίνονται και πως διατηρούνται οι Ελιές Αγρινίου

Τις μαζεύουν πράσινες, τις χαράζουν σε τρεις μεριές του μάκρους και τις ξεπικρίζουνε με νερό.

Τελευταία τις βάζουν στην άρμη.

 

fair-olives

Το ξεπίκρισμα τελειώνει σε 8-10 μέρες, όταν συχνότερα αλλάζουμε το νερό.Τότε τις ρίχνουν σε κάδη των 1000 οκ. με άρμη 14-15 τα εκατό. Κι’ όταν πρόκειται να τις στείλουνε στην κατανάλωση βγάζουν από την κάδη όσες χρειάζονται και τις βάζουνε σε μικρά βαρέλια με άρμη 14 τα εκατό.

http://www.ftiaxno.gr/2010/10/blog-post_15.html