Τα τρικ που ακολουθούν θα σας κάνουν σταρ της κουζίνας…..Μα την αγία κουτάλα!
1. Θυμηθείτε ότι όλα εξαρτώνται από την προετοιμασία του κάθε φαγητού!Αποβάλλετε το στρες με ένα απλό τρόπο….Ξεκινήστε την προετοιμασία από το βράδυ!
2. Όσο μικρότερο είναι αυτό που μαγειρεύετε, τόσο υψηλότερη πρέπει να είναι η θερμοκρασία ψησίματος. Για παράδειγμα όταν ψήνετε μικρά κεκάκια κέικ ψήστε τα στους 200 βαθμούς κελσίου μόνο για 6 λεπτά.
3. Αποθηκεύετε τα μπαχαρικά σας σε δροσερά, σκοτεινά σημεία και ποτέ πάνω από την κουζίνα που έχει υδρατμούς και ζέστη. Η υγρασία, το φως και η ζέστη θα αποδυναμώσουν την γεύση των μπαχαρικών.
4. Χρησιμοποιήστε ένα χοντρό ειδικό εργαλείο κοπής για να κόψετε τα λαχανικά για σαλάτες ή σάλτσες vinaigrettes. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σάλτσα με πορτοκαλί και μάραθο προσθέτοντας τριμμένο μάραθο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε μια απλή βινεγκρέτ.
5. Πάντα να φυλάσσετε στην κατάψυξη ποσότητες κομμένων λαχανικών ή κρεατικών που δεν χρησιμοποιήσατε σε πλαστικές σακούλες. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε μια ωραία σούπα ή βραστά λαχανικά βγάζοντας απλά την σακούλα από την κατάψυξη.
6. Εάν μαγειρεύετε για κάποιο επίσημο γεύμα ή δείπνο ποτέ μην δοκιμάσετε μια νέα συνταγή ή κάποιο νέο υλικό αν δεν είστε 100% σίγουροι για αυτό που πάτε να κάνετε.
7. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από τον χρόνο που σας δίνει η συσκευασία του κατασκευαστή, και τελειώστε το μαγείρεμα σε ζεστό τηγάνι μαζί με την σάλτσα.
8. Φτιάχνοντας αυγά μάτια για να τους δώσετε μια άλλη διάσταση στην γεύση ρίξτε στο τηγάνι πολύ λίγο ξύδι μπαλσάμικο αφού έχετε βγάλει τα αβγά από μέσα και αφού ζεσταθεί το ξύδι με το λάδι ρίξτε αυτή την σάλτσα πάνω στα αυγά.
9. Αφού έχετε τελειώσει με την κοπή ή το τρίψιμο του σκόρδου, τρίψτε τα χέρια σας πάνω στον ανοξείδωτο νεροχύτη σας για 30 δεύτερα πριν τα πλύνετε. Η μυρωδιά θα φύγει αμέσως.
10. Το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά δύσκολο στην μαγειρική. Το μυστικό είναι το αλάτι. Πρέπει να αλατίζουμε τα πουλερικά πριν το ψήσιμο για φοβερή γεύση.