Κατηγορίες
Απολύμανση Καθαρισμός Μπάνιο ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Αποστολή – καθαρισμός του μπάνιου

Πρόσφατα διάβασα ότι η σωστή απολύμανση του μπάνιου γίνεται χωρίς νερό. Εννοείται ότι εξεπλάγην αλλά όταν το ξανασκέφτηκα το βρήκα λογικό.

Υπάρχουν 2 λόγοι για τη μη χρήση του νερού κατά τον καθαρισμό.

bath1

 

Ο πρώτος λόγος είναι ότι με το νερό δεν επιτυγχάνετε την μέγιστη απολύμανση, αφού το νερό βοηθάει στην εξάπλωση των βακτηριδίων και μικροβίων. Επίσης, τα βρεγμένα πανιά αποτελούν γόνιμο έδαφος για την εμφάνιση των βακτηριδίων και μικροβίων. Έτσι, καθαρίζοντας από το ένα σημείο το άλλο του μπάνιου απλώς μεταφέρετε τους ανεπιθύμητους αυτούς οργανισμούς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι χρειάζεται διπλάσιος χρόνος για να ολοκληρώσετε τον καθαρισμό αφού μετά το νερό θα πρέπει να σκουπίσετε με ένα στεγνό πανί για να μην μείνουν λεκέδες.
1. Ψεκάστε τα πλακάκια και είδη υγιεινής με ένα απολυμαντικό σπρέι και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί. Δεν θα χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό.
2. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό για το εσωτερικό της λεκάνης και επιμείνετε στις εσοχές του στεφανιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με λαβή που φτάνει σε όλα τα δύσκολα σημεία. Ξεπλύνετε το εσωτερικό της λεκάνης με νερό.
3. Ψεκάστε τους καθρέπτες και τις βρύσες με καθαριστικό τζαμιών και σκουπίστε με στεγνό πανί.
4. Σκουπίστε το πάτωμα με την ηλεκτρική σκούπα και στην συνέχεια σφουγγαρίστε με καθαρή πάντα σφουγγαρίστρα.

Tips:

– Να χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πανί και για κάθε σημείο του μπάνιου.
– Χρησιμοποιήστε ειδικά πανάκια με μικροίνες που δεν αφήνουν χνούδια.
– Για να είναι η σφουγγαρίστρα σας πάντα καθαρή, κάθε φορά μετά του σφουγγάρισμα, γεμίστε τον κουβά με καθαρό νερό, ρίξτε λίγη χλωρίνη και αφήστε τη σφουγγαρίστρα μέσα στο νερό για μερικές ώρες. Στη συνέχεια κρεμάστε την για να στεγνώσει καλά.

http://www.jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *