Κατηγορίες
Feng shui Έπιπλα Καθαρισμός Κουζίνα Μπάνιο ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Για να μυρίζει ευχάριστα το σπίτι μας

Όταν το σπίτι μας μυρίζει ωραία, μας δίνει την αίσθηση της καθαριότητας και σε εμάς και στους καλεσμένους φίλους μας.

Έχουμε φάει όλη την μέρα μας με το να καθαρίζουμε, να ξεσκονίζουμε και να τακτοποιούμε τα πάντα στο σπίτι. Αυτό όμως δεν αρκεί για να δώσουμε ουσιαστικά την πιο σημαντική πινελιά στην καθαριότητα του σπιτιού μας.
open-window
Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε μέσα σε αυτό παίζει πρωταρχικό ρόλο στην υγιεινή μας και στην καθημερινότητά μας. Μυρωδιές από μαγείρεμα, κατοικίδια και νικοτίνη είναι πολύ συχνές και καθόλου ευχάριστες.

“Θυμάμαι τη μαμά μου που έμπαινε στο δωμάτιο μου κάθε πρωί (ακόμα καλά καλά δεν είχα ανοίξει τα μάτια μου) και άνοιγε τέρμα το παράθυρο. Ένιωθα ότι ζούσα με μια δυσάρεστη συνήθεια τότε … τώρα το κάνω η ίδια κάθε μέρα και η συνήθεια από δυσάρεστη έγινε ευχάριστη μιας και τα οφέλη της είναι πολλά.”
Καταρχήν ο καθαρός αέρας συμβάλλει κατά πολύ στην απομάκρυνση μικροβίων. Φανταστείτε το χώρο σας χωρίς ανανεωμένο αέρα σε συνδυασμό με νικοτίνη, βαριές απορρυπαντικές μυρωδιές. Συνήθως όταν είμαστε μέσα σε αυτό δεν το συνειδητοποιούμε.
Αν όμως βγούμε για λίγο έξω και επιστρέψουμε μετά, αμέσως νιώθουμε την κακή ποιότητα του αέρα που υπάρχει.
Το λάθος που κάνουμε πολλές φορές είναι να χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα αποσμητικών χώρου με αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα χωρίς να το θέλουμε.
Για να μυρίζει ευχάριστα το σπίτι μας και να δημιουργήσουμε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον, υπάρχουν φυσικά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όπως τα φρούτα, το ξύδι και τα μπαχαρικά.

  • Έχουμε πάντα επάνω στο καλοριφέρ ένα γυάλινο μπολ με νερό και ξίδι. Το ξίδι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες μυρωδιές.
  • Αδειάζουμε 2 βανίλιες στη σακούλα της ηλεκτρικής μας σκούπας. Όταν τη χρησιμοποιήσουμε θα αναδυθεί στην ατμόσφαιρα μια ευχάριστη μυρωδιά.
  • Βάζουμε σε ταψάκι φλούδες από πορτοκάλια, λεμόνια και μανταρίνια και βάλτε το στο φούρνο. Αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα του και ψήνουμε για περίπου ένα λεπτό.

  • Σε ένα κατσαρολάκι με νερό ρίχνουμε κανέλλα και γαρύφαλλο. Η αρωματική οσμή αυτών των μπαχαρικών θα διασκορπιστεί παντού. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι. Τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Σε ένα μπρίκι με νερό ρίχνουμε χυμό από λεμόνι, 1 βανίλια και σκόνη κανέλλας. Αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά.

Με τους παραπάνω τρόπους, το σπίτι μας μπορεί να μυρίζει ευχάριστα όλη την ώρα, χωρίς τεράστια προσπάθεια, σε λίγα μόλις λεπτά.

Δεν ξεχνάμε να :

  • Αερίζουμε καθημερινά το σπίτι μας (να δημιουργείται ρεύμα) ώστε να εξασφαλίσουμε την απομάκρυνση μικροβίων.
  • Πλένουμε τακτικά τα ριχτάρια, τα πατάκια και τις κουρτίνες μας.
  • Τοποθετούμε φυτά εσωτερικού χώρου για να αυξήσουμε την ποιότητα του αέρα μέσα στο χώρο μας.
  • Ρίχνουμε στα χαλιά μαγειρική σόδα, την αφήνουμε όλο το βράδυ και το πρωί καθαρίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα. Θα αφαιρέσει όλη την σκόνη και θα τα ζωντανέψει.

http://prokomeni.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9147.html