Κατηγορίες
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Δέκα συμβουλές για ένα οικονομικό φοιτητικό σπίτι!

Αν είσαι νέος φοιτητής, υπάρχουν οικονομικές λύσεις για να νοικιάσεις ένα σπίτι…
Πως να βρεις ένα καλό-οικονομικό σπίτι;

dd9e8b07f907286247bb5233a399ab7d_XL

Σίγουρα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα άγχη του φοιτητή που πρόκειται να σπουδάσει μακριά από το σπίτι του. Δύσκολη υπόθεση είναι η εύρεση ενός οικονομικού διαμερίσματος που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του νέου φοιτητή όπως η απόσταση από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και η θέση του σχετικά με τη σχολή, ενώ παράλληλα η τιμή του θα κρίνεται φυσιολογική.

Ωστόσο, ακόμα και στην περίπτωση που εξυπηρετούνται αυτά τα κριτήρια, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που πρέπει να προσέξει ο φοιτητής προκειμένου να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση αποχώρησης από το διαμέρισμα.

Δείτε τις 10 χρήσιμες συμβουλές:
1.Δεν υπάρχει λόγος να σπεύσετε προς αναζήτηση διαμερίσματος αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Μόνο έπειτα από προσεκτικό ψάξιμο θα βρείτε το ιδανικό για εσάς σπίτι. Μπορεί οι βάσεις να καθυστερούν, όμως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

2.Η σύνταξη μίας λίστας με τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το νέο σας σπίτι κρίνεται απαραίτητη.

3.Υψηλότερη τιμή ενοικίασης παρουσιάζουν τα διαμερίσματα που είναι πιο κοντά στις σχολές και στις στάσεις του Μετρό σε σύγκριση με εκείνα που απέχουν περισσότερο, τα ενοίκια των οποίων μπορεί να πέφτουν ακόμα και κατά 50%. Τελικά είναι ωραίο το περπάτημα!

4.Δείτε περισσότερα από ένα διαμερίσματα πριν καταλήξετε.

5.Δεν χρειάζεται να νοικιάζετε ένα διαμέρισμα που υπερβαίνει τα οικονομικά σας. Μεγάλο μπαλκόνι έχετε και στο πατρικό σας σπίτι.

6.Συζητήστε το ενδεχόμενο να συγκατοικήσετε και να μοιραστείτε τα αυξημένα έξοδα. Εκτός από το ενοίκιο, άλλωστε, θα πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας και τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

7.Τα θέματα που μπορεί να σας προβληματίζουν όπως οι ώρες κοινής ησυχίας και ο τρόπος πληρωμής των κοινωχρήστων του ιδιοκτήτη πρέπει να αποσαφηνιστούν πριν την υπογραφή του συμβολαίου.

8.Εάν προτιμήσετε να απευθυνθείτε σε κάποιον μεσίτη, επιλέξτε κάποιον που εξασκεί νόμιμα το συγκεκριμένο επάγγελμα. Τα μεσιτικά γραφεία διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες και δουλειά τους είναι να σας βρουν σπίτι, πριν σας χρεώσουν για τις υπηρεσίες τους.

9.Ζητήστε να συνταχθεί συμβόλαιο και διαβάστε προσεκτικά τους όρους του.

10.Διατηρήστε το διαμέρισμα σε άριστη κατάσταση. Και ο ιδιοκτήτης θα είναι ευχαριστημένος και εσείς δεν θα έχετε περιττά έξοδα κατά την αποχώρησή σας.

Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/340716/deka-symvoyles-gia-ena-oikonomiko-foititiko-spiti#ixzz2hRQQfLig