Το ξέρω πως δεν τις αισθάνεσαι το ίδιο! Γιατί όμως να μην δοκιμάσεις;
Μπορείς να πετύχεις τραγανές, νόστιμες πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις!
Απλώς πρέπει να τις βάλεις στο φούρνο. Η διαιτολόγος διατροφολόγος Ευθυμία Δέδε σου δίνει συμβουλές μαγειρικής ώστε να απολαμβάνεις «πατάτες τηγανητές», χωρίς τηγάνι, νόστιμες και με λιγότερες θερμίδες. :
• Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις όπως τις τηγανητές, αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτές. Στρώσε ένα ταψί με λαδόχαρτο, ρίξε τις μέσα και άπλωσέ τις, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη.
• Πρόσθεσε αλάτι και, αν θέλεις, ρίγανη. Ράντισέ τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, στους 200-230° C.
tlife