Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ: Πατάτες alternatives…

Το ξέρω πως δεν τις αισθάνεσαι το ίδιο! Γιατί όμως να μην δοκιμάσεις;

Μπορείς να πετύχεις τραγανές, νόστιμες πατάτες χωρίς να τις τηγανίσεις!

d62083b1f31980881fae7cf1a11cfdb1

Απλώς πρέπει να τις βάλεις στο φούρνο. Η διαιτολόγος διατροφολόγος Ευθυμία Δέδε σου δίνει συμβουλές μαγειρικής ώστε να απολαμβάνεις «πατάτες τηγανητές», χωρίς τηγάνι, νόστιμες και με λιγότερες θερμίδες. :

• Καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις όπως τις τη­γανητές, αλλά όχι ιδιαίτερα λεπτές. Στρώσε ένα ταψί με λαδόχαρτο, ρίξε τις μέσα και άπλωσέ τις, φροντίζοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη.

• Πρόσθεσε αλάτι και, αν θέλεις, ρίγανη. Ράντισέ τις με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, στους 200-230° C.

tlife