Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Διαφορετικές πατάτες φούρνου

Μπορούμε να προσθέσουμε απάκι στη συνταγή για πιο πλούσια γεύση.

3ae7ed6dc1e285ef778f4f2d7f0bc247_L

ΥΛΙΚΑ

  • 10 πατάτες
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 κύβος λαχανικών Knorr
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 180 γρ. τυρί Μετσόβου καπνιστό,τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
  • 160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 15′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βράζουμε σε νερό, που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, αλλά προσέχουμε να μας κρατάνε λίγο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora να λιώσει και να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις πατάτες και το μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

Τα μεταφέρουμε σε ένα μικρό ταψάκι με το ζωμό που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καπνιστό τυρί και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 30 λεπτά.

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/laxanika/diaforetikes-patates-fournou