Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ Πόνος Τραύματα

Διεθνής ημερίδα καρδιαγγειακής Μηχανικής και Τεχνολογίας

Το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στο Ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα πραγματοποιείται η Διεθνής Ημερίδα Καρδιαγγειακής Μηχανικής και Τεχνολογίας CARDIO-TECH.

To CARDIO- TECH διεξάγεται φέτος για πρώτη φορά παράλληλα με το Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής…..

logo_cardio…..Ιατρικής CARDIO ATHENA 2014, το οποίο διοργανώνεται ετησίως από την Α’ Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το CARDIO-TECH αποτελεί μια Διεθνή Διεπιστημονική εκδήλωση με απώτερο στόχο να φέρει κοντά Ιατρούς, Βιολόγους, Φαρμακοποιούς, Μηχανικούς, Φυσικούς, Μαθηματικούς, επιστήμονες Πληροφορικής και Ερευνητές, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι πλέον σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο της Καρδιαγγειακής Τεχνολογίας και Ιατρικής, εστιάζοντας στις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογικές ανακαλύψεις στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Στο CARDIO-TECH θα συμμετάσχουν προσκεκλημένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό (Ελβετία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία κ.α.).

Η θεματολογία του CARDIO-TECH περιλαμβάνει αρχές και εφαρμογές καρδιαγγειακής μηχανικής, αιμοδυναμικής, ρευστομηχανικής, επεξεργασίας βιοσημάτων, τεχνολογιών ιατρικής απεικόνισης, τηλεϊατρικής, τεχνητών οργάνων, ιατρικής πληροφορικής, νανο-τεχνολογίας. Ειδικές διαλέξεις θα δοθούν, επίσης, από διακεκριμένες προσωπικότητες σε θέματα νεώτερων στρατηγικών εκτίμησης και μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου, διαχείρισης επειγουσών ιατρικών καταστάσεων, κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων, χορήγησης σήμανσης CE σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Το CARDIO-TECH, μεταξύ άλλων, φιλοδοξεί: (α) να ενημερώσει το ευρύτερο κοινό για τις νεώτερες εξελίξεις σε τεχνολογίες αιχμής και δυνατότητες στο χώρο της ιατρικής και ειδικότερα της καρδιολογίας, (β) να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας μεταξύ ερευνητών διαφορετικών επιστημονικών χώρων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με έμφαση στο χώρο των Βαλκανίων και (γ) να κινητοποιήσει πρωτοβουλίες και καινοτομίες σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Πληροφορίες για το πρόγραμμα του CARDIO-TECH μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα http://www.biotech.med.uoa.gr/cardiotech

Το Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής, CARDIO ATHENA 2014 απευθύνεται σε:

Κλινικούς Καρδιολόγους
Επεμβατικούς Καρδιολόγους
Καρδιοχειρουργούς
Αγγειοχειρουργούς
Επεμβατικούς Ακτινολόγους
Ειδικούς Παθολόγους
Φυσιολόγους
Φαρμακολόγους
Ιατρούς συναφών ειδικοτήτων

Τα θέματα του Συνεδρίου είναι τα εξής:

Αρρυθμίες
Αθηροσκλήρυνση
Βαλβιδοπάθειες
Γονιδιακή Θεραπεία
Επεμβατική Καρδιολογία
Ηλεκτροφυσιολογία
Καρδιαγγειακή Απεικόνιση
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Καρδιοχειρουργική
Μυοκαρδιοπάθειες
Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα
Παθήσεις Αορτής και Περιφερικών Αγγείων
Περικαρδίτιδες
Προληπτική Καρδιολογία
Συγγενείς Καρδιοπάθειες
Υπέρταση
Χρόνια Στεφανιαία Νόσος

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής CARDIO ATHENA 2014,το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας στις 4 με 5 Απριλίου 2014 και το οποίο διοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Επιδημιολογίας, Βιοστατιστικής & Προληπτικής Ιατρικής και την Α’ Καρδιολογική Κλινική και το Ομώνυμο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α., υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Το CARDIO ATHENA 2014 είναι μια προσπάθεια να ενισχύσουμε την ανταλλαγή νέων δεδομένων σχετικά με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Κατά τη διάρκεια των συνεδριακών ημερών θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε συνεδρίες με συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο, πρωτοπόρων της έρευνας στον τομέα τους. Μέσω Διαλέξεων, Στρογγυλών Τραπεζών και Δορυφορικών Συμποσίων το Επιστημονικό Πρόγραμμα του συνεδρίου είναι τέτοιο ώστε να παρέχει κατοχυρωμένη γνώση αλλά και νέες προσεγγίσεις στη μελέτη και θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων. Στόχος του συνεδρίου είναι η πληροφόρηση τόσο σε επίπεδο καθημερινής κλινικής πράξης όσο και προωθημένης έρευνας.

Με χαρά σας περιμένουμε λοιπόν να λάβετε μέρος σ αυτό το σημαντικό επιστημονικό γεγονός.

Χριστόδουλος Στεφανάδης

Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Α’ Καρδιολογικής Κλινικής & Ομώνυμου
Εργαστηρίου Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.

http://exponews.gr/?p=489