Κατηγορίες
Χειροτεχνίες

Εδώ η σταυροβελονιά η καλή

Είχα μάθει σταυροβελονιά μικρή, τύπου πολύ μικρή για να θυμάμαι. Δεν είναι όμως και επιστήμη.

Είναι μια πολύ εύκολη βελονιά που ήρθε η ώρα να να θυμηθείς και εσύ ή ακόμα και να μάθεις γιατί επανήλθε στο προσκήνιο.

stavrovelonia

Η τεχνική της σταυροβελονιάς, όπως μας ενημερώνει και το savoirville.gr, έχει αναβιώσει με πιο εκκεντρικά σχέδια σε αντίθεση με τα παλιά ρομαντικά μοτίβα και δεν είναι πια μόνο για τη γιαγιά.

Αν δεν ξέρεις σταυροβελονιά ρώτα τριγύρω, τη μαμά, τη γιαγιά ή δεςτο ομώνυμο μπλογκ που έχει οδηγίες στα ελληνικά. Πιστεύω ότι θα την αγαπήσεις τη σταυροβελονιά. Ειδικά μόλις δεις τι μπορείς να φτιάξεις με αυτή. Μπορείς ας πούμε να φτιάξεις αυτό το διακοσμητικό τελάρο, όπου θα κεντήσεις μια καρδιά.

 

 

Τα σχέδια που μπορείς να κάνεις με τη σταυροβελονιά είναι απλουστευμένα και “μεταφρασμένα” σε κουτάκια. Νομίζω ότι έγινε της μόδας γιατί μοιάζουν λίγο με τη λογική των σχεδίων με πίξελ. Εξού και η ακόλουθη ελαφρώς νέρντυ ιδέα να κεντήσεις τη θήκη του κινητού σου με μοτίβα τέτρις. Και αν πρόλαβες το τέτρις, μάλλον με νιώθεις.

 

 

Λοιπόν, αν βρεις στο σπίτι, στην αποθήκη, στο πατάρι ή κάπου παρατημένη μια παλιά καρέκλα με ψάθα τώρα ξέρεις πως να της δώσεις νέα πνοή. Ο τρυπητός κάναβος της ψάθας προσφέρεται για να την κεντήσεις με σταυροβελονιά. Ευτυχώς το έκανε πρώτη η Σύνθια από το My poppet και έτσι μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές της.

 

 

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με αυτή τη θήκη γραφείου και να την κάνεις πολύχρωμη και, για να μην ξεχνιόμαστε, με τρίγωνα.

 

 

Φανταστική ιδέα είναι και αυτή η κρεμάστρα. Για να τη φτιάξεις πάρε διάτρητη λαμαρίνα ή διάτρητη χαρτοφορμάικα [peg board], βάψτη, βίδωσε της πόμολα και κέντησε επάνω της με σταυροβελονιά ένα μήνυμα καλωσορίσματος.

Άντε, καλές βελονιές!

http://cosmo.gr/articles/living/Spiti/savoirville/edw-stayrovelonia-h-kalh.2447385.html