Δίνουμε στο στήθος κοτόπουλου τη γεύση που του αξίζει.
Με τη βοήθεια της κατάλληλης σως φυσικά.
Θα χρειαστείς 4 στήθη κοτόπουλου, λίγο ξίδι και μερικά ακόμη υλικά για τη σάλτσα σου. Το cookbox.gr βρήκε τη συνταγή.
ΥΛΙΚΑ
4 στήθη κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές φέτες
10 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι 1/2 κ.γ. για τη σάλτσα και 1/2 κ.γ. για το κοτόπουλο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/2 κ.γ. για τη σάλστα και 1/2 κ.γ. για το κοτόπουλο
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη για τη σάλτσα και 1/2 κ.γ. για το κοτόπουλο
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. Worcestershire sauce
8 κ.σ. κέτσαπ
80 γρ. ζάχαρη καστανή
Χρόνος Προετοιμασίας
35′
Βαθμός Δυσκολίας
Εύκολη
Αριθμός ατόμων
4 άτομα
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μπαλσάμικο και προσθέτουμε το κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύουμε τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μειωθεί ο όγκος τους. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπόλ. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθεί καλά το κοτόπουλο.
Βάζουμε το σχαροτήγανο μας να κάψει σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κοτόπουλο στο σχαροτήγανο και το αλέιφουμε με τη σάλτσα από μπαλσάμικο που φτιάξαμε. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 8 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Φροντίζουμε να αλείφουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο τακτικά ώστε να μην στεγνώσει.
Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πρίν το σερβίρουμε.
http://cosmo.gr/articles/living/Geysi/cookbox/eukolo-sththos-kotopoyloy-me-saltsa-mpalsamikoy.2675549.html