Κατηγορίες
Feng shui ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η Αγάπη για τα Περσικά Χαλιά

Ένα χειροποίητο περσικό χαλί μπορεί να δώσει μεγάλη αξία στον χώρο σας καθώς μπορεί να αποδώσει το ύφος και το στυλ που θέλετε να αποτυπώσετε για την διακόσμηση του σπιτιού σας.

Ακόμα και ένα χαλί αντίκα που υπερβαίνει τον χρόνο μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης όπου σε συνδυασμό με την επίπλωση να ομορφύνει το εσωτερικό ενός επαγγελματικού χώρου ή σπιτιού χωρίς να θυσιάζει το μοντέρνο σύγχρονο ύφος του.

xalia

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την απόφαση σας για την επιλογή ενός χαλιού; Είναι το συναίσθημα ή η λογική;

Οι έμπειροι συλλέκτες χαλιών και οι αγοραστές κάνουν την έρευνα τους, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετό καιρό πριν πραγματοποιήσουν την αγορά τους, γνωρίζοντας ότι το διάστημα μπορεί να είναι και δέκα τουλάχιστον χρόνια, για να σιγουρευτούν ότι οι επενδύσεις τους στο χαλί θα τους επιστρέψουν ένα ποσοστό από 20% έως 100%. Μεγάλη μάζα ανθρώπων είναι πιο πιθανό να κάνουν συλλογή για την αγάπη τους στο χαλί, από την άλλη μεριά στην αγορά στον τομέα των επενδύσεων αποτελούν μειοψηφία έχοντας αυτό το κριτήριο ως επιλογή. Θα πρέπει λοιπόν να αποφασίσετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και πως θα επηρεάσει την τελική σας απόφαση.

Αν αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος σας η απόκτηση ενός έργου τέχνης που έχει αντληθεί από ένα όμορφο κομμάτι της ιστορίας , τότε σίγουρα είναι πιο πιθανό να αφήσετε την καρδιά σας να είναι ο οδηγός για την αγορά ενός περσικού χαλιού. Ο σχεδιασμός του χαλιού θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση να αγοράσετε το χαλί, γιατί είναι το συναίσθημα που θα σας αγγίξει.

Τα υλικά που είναι κατασκευασμένο ένα χαλί , θα επηρεάσουν επίσης την επιλογή σας, με το μαλλί ή το βαμβάκι να βρίσκεται σε χαμηλότερη κλίμακα για ένα χαλί φτιαγμένο από μετάξι κάτι το οποίο ωθεί την τιμή του προς τα επάνω. Εάν αγαπάτε το μετάξι και το χαλί σας πρέπει να είναι από μετάξι, μπορείτε είτε να αγοράσετε ένα μικρότερο χαλί ή εάν επιθυμείτε ένα μεγαλύτερο χαλί από μετάξι με το χαμηλότερο προϋπολογισμό που θα βρείτε, θα θυσιάσετε το κριτήριο της ποιότητας που είναι κατασκευασμένο (από Κίνα ή εκτός Ιράν).

Αγοράζοντας ένα χαλί με το συναίσθημα και μόνο αγάπη έχετε γι’ αυτό, σημαντικός παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι σε πιο χώρο θα τοποθετηθεί το χαλί, τα υλικά που είναι φτιαγμένο και πόσο θα αντέξει θα κριθεί μέσα από το πέρασμα του χρόνου.

Ανεξάρτητα από το κίνητρο σας όταν αγοράζετε ένα περσικό χαλί – με το συναίσθημα ή καθαρά ως μια επένδυση – , τα περσικά χαλιά αποτελούν μία σημαντικής αξίας πρόταση αγοράς.

http://www.carpetu2.gr/