Κατηγορίες
Εικόνα - Ηχος ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η νέα μόδα στα φωτογραφικά άλμπουμ

Photo Books (φωτογραφικά βιβλία):  αποτελούν έναν νέο τρόπο για τη φύλαξη και διατήρηση των φωτογραφιών.

Οι διαφορές τους με τα φωτογραφικά άλμπουμ είναι ότι οι φωτογραφίες είναι ενσωματωμένες στο βιβλίο.Έτσι μπορεί να υπάρξει καλλιτεχνική και εικαστική παρέμβαση, με λεζάντες, εικόνες, χρώματα, κολάζ.

photo-books-590_b

Yπάρχουν αμέτρητες εταιρείες που αναλαμβάνουν να φτιάξουν ένα φωτογραφικό άλμπουμ για εσάς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε και να ανεβάσετε τις φωτογραφίες σε κάποιο από τα site τους και οι εταιρείες αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα, στέλνοντάς σας έτοιμο το άλμπουμ. Αποτελεί επίσης ένα πολύ χρήσιμο αλλά και προσωπικό δώρο για τους φίλους και τους συγγενείς σας. Ένα φωτογραφικό άλμπουμ δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τον άλλον και μεράκι.

Οι περισσότεροι φτιάχνουμε άλμπουμ μόνο στους γάμους και στα βαφτίσια. Οι φωτογραφίες μας συνδέουν όμως με ένα σωρό ευχάριστες αναμνήσεις. Φτιάξτε ένα θεματικό βιβλίο από τις διακοπές, το γάμο, τις συναυλίες, πράγματα που σας κάνουν να χαμογελάτε, τα κατοικίδιά σας, όλα τα «πρώτα» του μωρού. Αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και απευθυνθείτε στους επαγγελματίες για να μην έχετε φωτογραφίες μόνο στο Facebook ή το laptop: Βάλτε τις στο σπίτι σας!

Διαδικασία

Οι ιστοσελίδες που αναλαμβάνουν να σας φτιάξουν αυτά τα άλμπουμ είναι άπειρες, η διαδικασία όμως είναι σχεδόν ίδια σε όλα:

1. Επιλέγετε τις φωτογραφίες που θέλετε να συμπεριληφθούν
2. Επιλέγετε το μέγεθος, το χρώμα αλλά και το υλικό (σε ορισμένες περιπτώσεις) του εξωφύλλου ή το φτιάχνετε μόνοι σας.
3. Επιλέγετε το είδος και την ποιότητα του χαρτιού.
4. Κάνετε την παραγγελία σας.

Οι προτάσεις μας

Mixbook

Το Mixbook δημιουργεί υψηλής ποιότητας βιβλία. Τα εργαλεία του είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και τα έτοιμα δείγματα που παρέχει είναι ιδιαίτερα βολικά και όμορφα, εξοικονομώντας σας έτσι χρόνο από το σχεδιασμό.

Μοναδικό μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν υφασμάτινα εξώφυλλα. Ωστόσο η ποικιλία είναι μεγάλη.

Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 7-60 ευρώ

Shutterfly

Το Shutterfly παρέχει απλά βήματα για να φτιάξετε μόνοι σας το τέλειο photo book. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να ανεβάσετε τα άλμπουμ σας στο Facebook, ή να τα αποθηκεύσετε σε PDF. Εκτός από φωτογραφικά άλμπουμ σε διάφορα σχήματα, ποιότητες και μεγέθη, δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας διακοσμητικών σπιτιού, δώρων, καρτών κ.α.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 10- 150€. Η αποστολή γίνεται δωρεάν για παραγγελίες άνω των 24€ (30$)

MyCanvas

Το MyCanvas έχει τεράστια ποικιλία στις δυνατότητες βελτίωσης με χιλιάδες σχέδια, πρότυπα και μοναδικά εξώφυλλα σε πολύ καλή ποιότητα. Μειονέκτημα αποτελεί ότι υπάρχει επιλογή για μόνο τρία μεγέθη αλλά τα πιο συνηθισμένα.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 25-280€

Viovio

Το Viovio προσφέρει δεκάδες επιλογές σε μεγέθη και υψηλής ποιότητας καλύμματα βιβλίων. Θα πρέπει να αφιερώσετε, βέβαια, λίγο περισσότερο χρόνο ώστε να μάθετε να το χρησιμοποιείτε.

Ένα βιβλίο 20 σελίδων κοστίζει 10-30€

My Kolo

Το My Kolo, σας επιτρέπει να εισαγάγετε πρόσθετες σελίδες και καλύμματα και μετά την εκτύπωση του βιβλίου. Αποτελεί την ιδανική επιλογή αν θέλετε ένα σύγχρονο, μίνιμαλ βιβλίο. Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχουν έτοιμα θεματικά πρότυπα.

Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 10 και 100€. Δωρεάν τα έξοδα αποστολής για αγορές άνω των 100$

Blurb

Το blurb απευθύνεται σε ιδιώτες αλλά αναλαμβάνει και επαγγελματικά project. Είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και οι επιλογές είναι πολλές. Επίσης, μπορεί κανείς να ανεβάσει φωτογραφίες από το Facebook, το Flickr κ.α.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 10- 40€ και 15€ τα έξοδα αποστολής.

Photobook Worldwide

Το Photobook Worldwide είναι εύκολο στη χρήση και μπορεί να «τραβήξει» φωτογραφίες από το Facebook ή άλλα κοινωνικά δίκτυα. Προσεχώς θα μπορείτε να αναθέσετε το σχεδιασμό σε επαγγελματίες.

Οι τιμές κυμαίνονται στα 56 -420€