Κατηγορίες
Χειροτεχνίες

Κοσμήματα από… σπίτι

Θέλετε καινούργια κοσμήματα; Φτιάξτε τα, για εσάς ή για δώρο!

Θα σας κοστίσουν λιγότερο και θα είναι όπως ακριβώς τα θέλετε! Το βασικό σας υλικό; Ο πολυμερικός πηλός!

h_01549772

Το εύπλαστο αυτό συνθετικό υλικό (polymerclay) δουλεύεται σαν την πλαστελίνη και ψήνεται στον φούρνο για να σκληρύνει. Σας δίνει τη δυνατότητα για πολλές κατασκευές, αλλά και για διακόσμηση σε έτοιμα αντικείμενα. Διατηρεί πάντα μία πολύ μικρή ελαστικότητα, αλλά είναι πολύ ανθεκτικό. Τα χαρούμενα χρώματα στα οποία διατίθενται, αλλά και το είδος του το κάνουν ιδανικό για χειροτεχνίες και με τα παιδιά!

Τα σχέδια που μπορείτε να κάνετε είναι άπειρα. Μπορείτε να σχηματίσετε χάντρες, τετράγωνα, οβάλ σχήματα, να χρησιμοποιήσετε κουπ-πατ για καρδιές ή άλλα σχήματα και, αφού τα ψήσετε, να τα ζωγραφίσετε. Αν πρέπει να καρφώσετε κάποιον κρίκο (π.χ. για να ενώσετε μερικά τετράγωνα σε βραχιόλι), κάντε το πριν το ψήσιμο του πηλού. Το ίδιο κι αν πρέπει να κάνετε μία τρύπα, για να περάσετε κάποιο κορδόνι.

Tips & ideas

  • Οποιοδήποτε κόσμημα θελήσετε να φτιάξετε θα χρειαστείτε οπωσδήποτε κάποια εξαρτήματα, όπως κρικάκια, αλυσίδες, κουμπώματα κ.λπ.
  • Όπου δεν είναι εύκολο ή καλαίσθητο να κάνετε τρύπα για να περάσετε απευθείας κορδόνι, χρησιμοποιήστε έναν κρίκο στον άψητο πηλό ή κολλήστε το κορδόνι στο ψημένο σχήμα με θερμοκόλλα ή σιλικόνη.
  • Φτιάξτε ένα απλό βραχιολάκι κολλώντας 3 σχέδια από polymerclay πάνω σε μία κορδέλα.
  • Σχηματίστε ένα οβάλ σχήμα ή σαν δάκρυ μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους, κάντε μία τρύπα στην κορυφή του, ψήστε το και ζωγραφίστε το κάνοντας ακανόνιστα σχέδια με διάφορα χρώματα. Περάστε ένα λεπτό και μακρύ σουέτ κορδόνι στην τρυπούλα και κρεμάστε το στον λαιμό σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε σχηματίζοντας τρίγωνα ή τετράγωνα.

http://www.etsiapla.gr