Μόνο που γράφω την συνταγή μου τρέχουν τα σάλια
Σπιτικοί κουραμπιέδες για τα φετινά Χριστούγεννα, με μια δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή!
Υλικά (Σερβίρει 24)
- 2 Φλ. βούτυρο (φρέσκο)
- 1 Φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά (κρόκοι)
- 5 κ. σούπας κονιάκ
- 1 κτ. γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 4 Φλ. αλεύρι
- 1 1/2 Φλ. αμύγδαλο (κοπανισμένο και ξεφλουδισμένο)
- 300 γρ. άχνη (ζάχαρη)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 C για δέκα περίπου λεπτά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι προσεκτικά και προσθέτουμε το μπέϊκιν πάουντερ και τις βανίλιες για να γλυκάνουμε τους κουραμπιέδες μας.
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι ν’ ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα αυγά και το κονιάκ και εξακολουθούμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε τ αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα.
Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κουλουράκια.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες για 20 λεπτά.
Μόλις κρυώσουν ελαφρά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη με το κόσκινο.
Καλά Χριστούγεννα!!
Πηγή: Συνταγες : Κουραμπιέδες