Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ Ομορφιά

Μακιγιάζ-αναστήλωση σε 5 ΜΟΝΟ λεπτά

Άσε τις πολύωρες ετοιμασίες γιατί καιγόμαστε.

Το απόλυτο 5 minute makeup.

makeup

 

Λατρεύω το μακιγιάζ και θα μπορούσα άνετα για ώρες να κάθομαι και να ασχολούμαι με αυτό και να προσπαθώ να το τελειοποιώ κάθε φορά. Μου αρέσει πολύ να βγαίνω έξω ή να πηγαίνω στη δουλειά μου και να είμαι περιποιημένη και το μακιγιάζ μου να είναι όμορφο, γιατί αυτό πολλές φορές μου δίνει αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Μπορεί να ακούγεται κάπως κενό αλλά καμιά φορά είναι η πραγματικότητα…

Κάποια πρωινά όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο μαγικά και πολλές φορές δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου χρόνος για να κάνω το παραμικρό από αυτά που θα ήθελα να κάνω για να πάω στη δουλειά μου. Όμως, με ένα μακιγιάζ το οποίο διαρκεί το πολύ 5 λεπτά κάτι μπορεί να γίνει έτσι ώστε 1) να το κάνω πριν έχω ξυπνήσει καλά καλά και να φαίνομαι αξιοπρεπής και 2) να είναι αρκετά γρήγορο που να μπορώ να το κάνω στο μπάνιου μου και μην χρειαστεί να βάφομαι μέσα στο μετρό χρησιμοποιώντας την κάμερα του κινητού μου για καθρέφτη. Γιατί έχω και μία αξιοπρέπεια που πρέπει να σώσω.

 

Το σημαντικό σε όλη τη διαδικασία είναι να είστε αποφασισμένες για τι τι θα κάνετε. Ξέρετε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος οπότε τα πράγματα είναι περιορισμένα. Κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο από το πρωινό πανικό στο μπάνιο είναι να έχετε ένα μικρό νεσεσέρ ή ένα πιάτο στο οποίο βάζετε τα καλλυντικά που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Με αυτό το κόλπο δεν θα χάσετε πολύτιμα δευτερόλεπτα στο να ψάχνετε μανιωδώς κάποιο προϊόν.

Και μετά από όλη αυτή την εισαγωγή μπορείτε να ξεκινήσετε.

Βάση

Για εσάς τις τυχερές που δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα με το δέρμα σας και απλά πρέπει να καλύψετε μικρά σημαδάκια και κοκκινίλες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε το foundation στα συγκεκριμένα σημεία είτε το concealer σας. Οποιοδήποτε από τα δύο προϊόντα κι αν βάλετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και κάτω από τα μάτια σας για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους και να κρύψετε την κούραση που μπορεί να έχετε, δίνοντας ζωντάνια στο βλέμμα.

Για τις κοπέλες που έχουν κάποιο παραπάνω πρόβλημα με το δέρμα τους, όπως ακμή, χρησιμοποιήστε το foundation σε όλο σας το πρόσωπο και χρησιμοποιήστε ένα buffing brush το οποίο θα σας δώσει γρήγορη κάλυψη χωρίς να φαίνεται ότι έχετε βάλει αρκετό προϊόν επάνω στο δέρμα σας. Αφιερώστε λίγα παραπάνω δευτερόλεπτα στα σημεία που χρειάζονται μεγαλύτερη κάλυψη. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το foundation και κάτω από τα μάτια για να καλύψετε τους μαύρους κύκλους σας έτσι ώστε να μην χάσετε χρόνο. Προσέξτε μόνο να έχετε απλώσει καλά και ομοιόμορφα τη βάση σας και να μην υπάρχουν έντονες γραμμές και διχρωμίες.

Μέσος χρόνος: 1 λεπτό

Μάγουλα

Χρησιμοποιήστε ρουζ τα οποία είναι σε κρεμώδη μορφή γιατί το αποτέλεσμα που αφήνουν είναι dewy, κάτι που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φρέσκο. Επίσης, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τα ρουζ που είναι σε σκόνη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως κραγιόν ή το ανάποδο. Δηλαδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κραγιόν σας ως ρουζ, κάτι που πλέον γίνεται πολύ συχνά!

Μέσος χρόνος: 30 δευτερόλεπτα

Μάτια

Στην προκειμένη περίπτωση επειδή βιάζεστε(σε αντίθεση με την κοπέλα στην εικόνα) το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μία μάσκαρα για να τονίσετε τα μάτια σας και να προσθέσετε μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών για να δώσετε ένταση στο βλέμμα. Πριν βάλετε την μάσκαρα θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για τις βλεφαρίδες για να τις κάνετε γυριστές. Εάν δεν είστε εξοικιωμένες με το ψαλίδι προσπεράστε αυτό το βήμα γιατί μπορεί να χάσετε πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Μέσος χρόνος: 1 με 1.5 λεπτά

Χείλη

Διαλέξτε ένα κραγιόν το οποίο είναι σε φυσικούς τόνους και κολακεύει τα χείλη και το δέρμα σας. Αυτό που θέλετε να πετύχετε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να φαίνονται τα χείλη σας πολύ ωραία και καλύτερα απ’ ότι αν δεν είχατε βάλει κάτι επάνω.

Μέσος χρόνος: 30 δευτερόλεπτα με 1 λεπτό

Εάν σας έχουν περισσέψει μερικά λεπτά προσπαθήστε να δείτε τυχόν ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν λόγο ταχύτητας και φυσικά του πανικού.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε πολλά προϊόντα για διαφορετικούς σκοπούς πέραν από τον προφανή, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του κραγιόν το οποίο μπορεί να γίνει και ρουζ. Μία άλλη τέτοια περίπτωση είναι αυτή του bronzer, όπου μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως σκιά για να δώσετε βάθος στα μάτια σας, τοποθετώντας το κάτω από το κόκαλο του ματιού.

Η δημιουργικότητα και η εφευρετικότητα στις μέρες μας είναι το κλειδί για να ανοίξει ένα καινούριος κόσμος δυνατοτήτων.

http://cosmo.gr/articles/style/Omorfia/savoirville/makigiaz-anasthlwsh-se-5-mono-lepta.2703851.html