Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε τις φέτες του μήλου με τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη.
ΥΛΙΚΑ
- 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φετούλες
- 60 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
- 2 γρ. σκόνη τζίντζερ ( 1/2 κ.γ.)
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 60 γρ. βούτυρο
- 60 γρ. ζάχαρη καστανή
- 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Αλάτι 1/2 κ.γ.
- 240 ml. γάλα
- 5 αυγά
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Χρόνος Προετοιμασίας
- 20′
- Βαθμός Δυσκολίας
- Εύκολη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μπόλ ανακατέυουμε τις φέτες του μήλου με τη μισή ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε το βούτυρο σε 4 ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 3-4 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και πασπαλίζουμε τον πάτο του ( πάνω απο το λιωμένο βούτυρο) με την καστανή ζάχαρη. Στρώνουμε τον πάτο ( πάνω απο την καστανή ζάχαρη) με τις φέτες του μήλου. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο όσο εμείς θα φτιάχνουμε τη ζύμη της πίτας μας.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι και η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί απο το φούρνο και περιχύνουμε τη ζύμη πάνω απο τα μήλα.
Ψήνουμε για 18-25 λεπτά.
http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/pites-tartes-pitses/mhlopita-me-karamelwmena-mila