Μάθε τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου και κλέψε τις εντυπώσεις!
Πώς θα ξαρμυρίσεις τον παστό Μπακαλιάρο;
Ποιο είναι το καταλληλότερο κουρκούτι; Πώς θα διασφαλίσεις πως η κρούστα θα γίνει τραγανή αλλά η σάρκα του ψαριού θα παραμείνει τρυφερή; Πώς θα δώσεις έξτρα γεύση με πικάντικες πινελιές; Μάθε τις απαντήσεις!
Τα μυστικά του τηγανητού μπακαλιάρου
* Εν αρχή ην το ξερμύρισμα!
Ο παστός μπακαλιάρος θέλει καλό ξερμύρισμα, αλλιώς το φαγητό θα είναι “λύσσα” στο αλάτι. Για να τονξαρμυρίσεις σωστά, κόψε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια και βάλε τον σε νερό από το προηγούμενο βράδυ. Φρόντισε να αλλάξεις το νερό, δύο ή τρεις φορές ακόμη για να είσαι σίγουρη ότι θα απομακρυνθεί το περισσότερο αλάτι.
* Φτιάξε το κατάλληλο κουρκούτι
Αν το κουρκούτι που φτιάχνεις συνήθως βγαίνει στεγνό και δε φουσκώνει, δοκίμασε να βάλεις μέσα μπύρα. Επίσης, αν θέλεις έξτρα αφράτο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε κορν φλάουρ αντί για αλέυρι.
* Δώσε γεύση με μπαχαρικά
Αν σ΄αρέσει το πικάντικο αποτέλεσμα, δοκίμασε να βάλεις μέσα στο κουρκούτι σου μπαχαρικά όπως η πάπρικα, το κάρυ ή το κύμινο, που θα δώσουν άρωμα και γεύση στο ψάρι.
* Προσοχή στο λάδι! Πρέπει να καίει
Για να γίνει τραγανό το κουρκούτι και να μείνει τρυφερή η σάρκα του ψαριού, πρέπει, αφενός να τηγανιστεί μέσα σε πολύ καυτό λάδ ι- κι όχι απλά ζεστό – κι αφετέρου να μη σκεπάσεις το τηγάνι.
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13755&subid=2&pubid=129332963