Κατηγορίες
Γιορτές ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Οι 10 εντολές του καλού whisky

Λίγα λόγια για το χρώμα, το άρωμα, την υφή και τις άλλες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά σε ένα ουίσκι που κάνει τη διαφορά.

Αν το whisky ήταν πιάτο σε κατάλογο εστιατορίου, θα ήταν το κυρίως πιάτο. Κι εσύ, όπως και όλοι, θα έχεις κάποτε μπει στον πειρασμό να μην παραγγείλεις απευθείας το κυρίως πιάτο σου. Να βάλεις τον εαυτό σου σε κατάσταση αναμονής μόνο και μόνο επειδή ξέρεις ότι έτσι θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η επιθυμία σου για ένα καλό φαγητό.

622

Σίγουρα έχεις δοκιμάσει κάποια από τα ορεκτικά του καταλόγου (βλ. άλλα ποτά). Σε κάποια ίσως έχεις δώσει και δεύτερη ευκαιρία. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να συγκριθεί με τη στιγμή που έρχεται στο τραπέζι αυτό που ήθελες να γευτείς από την πρώτη στιγμή.

Στο κάτω – κάτω, ποιος δίνει σημασία στα ορεκτικά όταν έχει μπροστά του το κυρίως πιάτο;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα οκτώ δέκατα της απόλαυσης ενός πραγματικά καλού ουίσκι έχουν να κάνουν με την γεύση και την ποιότητά του. Τα άλλα δύο δέκατα σχετίζονται με την ‘ιεροτελεστία του κυρίως πιάτου’. Είναι αλήθεια: το ουίσκι τις θέλει τις ιεροτελεστίες του. Δεν είναι ο πιο πρωταρχικός παράγοντας για την απόλαυσή του, αλλά είναι σημαντικός παράγοντας. Δεν γίνεται να δοκιμάζεις ένα ποτό με τόσο μύθο και να αγνοείς ότι αυτές οι μικρές ιεροτελεστίες είναι που γιγαντώνουν τους μύθους. Βάλε, λοιπόν, στο (χαμηλό) ποτήρι σου ένα Chivas Regal Extra και πάμε να το απολαύσουμε μαζί, όπως του αξίζει.

Διαβάστε εδώ τον δεκάλογο