Κατηγορίες
Καθαρισμός ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Συντήρηση

Οργάνωση σπιτιού σε 48 ώρες: Παιχνίδια, Περπατήστε ελεύθερα

Με λίγη βοήθεια από τα παιδιά μπορείτε να τακτοποιήσετε τα δεκάδες παιχνίδια που είναι πεταμένα δεξιά και αριστερά σε όλο το σπίτι.

1A

Χρόνος εκκαθάρισης: 2 ώρες.

Τι πρέπει να κάνετε: Αν έχετε ένα παιδί τα πράγματα είναι κάπως πιο «εύκολα» ως προς την τακτοποίηση των παιχνιδιών. Στα δύο παιδιά, αρχίζει να επικρατεί χάος. Για να μην ποδοπατάτε διαρκώς Lego και Barbie, ακολουθήστε την εξής στρατηγική: Ζητήστε από τα παιδιά να ξεχωρίσουν πέντε παιχνίδια που αγαπούν και πέντε που με χαρά θα έδιναν σε λιγότερο τυχερά παιδάκια.

Στη συνέχεια μαζέψτε, χωρίς απαραίτητα να ρωτήσετε τα παιδιά (ειδικά αν είναι μικρά), παιχνίδια με τα οποία παίζουν σπάνια και τοποθετήστε τα σε κούτες στην αποθήκη. Αν περάσουν μερικοί μήνες και τα παιδιά δεν τα αναζητήσουν μπορείτε να τα δωρίσετε και αυτά.

Τα παιχνίδια που θα επιβιώσουν από την εκκαθάριση μπορούν να τοποθετηθούν σε κουτιά ή σε ράφια και να συμμαζευτούν. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να χρειάζονται και ταμπελίτσες έξω από το κάθε κουτί, που να επιδεικνύουν τι περιέχεται μέσα. Κάπως έτσι, το παιδικό δωμάτιο θα δείξει πολύ πιο οργανωμένο.