Κατηγορίες
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Οργάνωση σπιτιού σε 48 ώρες: Υπόλοιπο σπίτι

Καθώς για το υπόλοιπο σπίτι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε νωρίς το πρωί και να ζητήσετε τη βοήθεια όλων των μελών της οικογένειας.

Αν έχετε πολύ μικρά παιδιά, ζητήστε απλά από την γιαγιά και τον παππού να τα κρατήσουν.

ΝΤΟΥΛΑΠΑ-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ

Χρόνος εκκαθάρισης: 3 ώρες.

Τι πρέπει να κάνετε: Χωρίστε τους χώρους ή τις δουλειές, π.χ. «βιβλιοθήκη», «μπάνιο», «γραφείο», «πατάρι» και ξεκινήστε από το πιο δύσκολο. Έχετε πάντα δίπλα σας άδειες χάρτινες κούτες, για όσα θα δωριστούν-πεταχτούν, και ένα μπουκάλι νερό, για να μην τρέχετε κάθε λίγο στην κουζίνα.

Η αποθήκη ή το πατάρι είναι πραγματικό «χρυσορυχείο» αντικειμένων που πρέπει να δώσετε ή να πετάξετε. Ξεχωρίστε τα ανάλογα με το πια από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ποια είναι σπασμένα και χαλασμένα (και παραδεχτείτε ότι δεν πρόκειται να τα φτιάξετε). Η βιβλιοθήκη ίσως χρειαστεί περισσότερο ξεσκόνισμα, παρά ξεκαθάρισμα. Για το γραφείο πιθανώς να χρειαστείτε κλασέρ και φακέλους, καθώς εκεί συγκεντρώνονται συνήθως γράμματα και λογαριασμοί, όσο για το μπάνιο, εκεί θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε καλλυντικά και φάρμακα, οπότε θα χρειαστείτε σίγουρα σακούλα σκουπιδιών.

– See more at: http://www.mama365.gr/8574/pos-tha-taktopoihsete-to-spiti-se-48-ores.html#sthash.cPleR7wt.dpuf