Κατηγορίες
ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ο οδηγός της καλής νοικοκυράς

Πως θα ήταν η γυναίκα σήμερα αν τελικά είχε ακούσει τις συμβουλές οδηγών της δεκαετίας του ’50;

Διαβάζοντας κανείς αυτόν τον ”Οδηγό της Καλής Νοικοκυράς”, που πιστεύεται ότι κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του πενήντα για να τον μελετήσουν οι νοικοκυρές της εποχής, δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει, να γελάσει ή να κλάψει.

odigos

 

Και όχι μόνο επειδή πράγματι μερικά από αυτά που λέει, με τον τρόπο που τα λέει, είναι εξωφρενικά. Αλλά επειδή, όταν τον συγκρίνει κανείς με τους σύγχρονους ”οδηγούς” προς τις γυναίκες, η απόσταση είναι ασύλληπτη.

Πως θα ήταν η γυναίκα σήμερα αν τελικά είχε ακούσει τις συμβουλές αυτών των οδηγών;

Την απάντηση μας δίνει το κωμικό βίντεο που ακολουθεί, παραγωγή των καταστημάτων ”Pennie” που έχουν ως μότο: “Ο πιο ευτυχισμένος -είτε πλούσιος, είτε φτωχός- είναι αυτός που βρίσκει γαλήνη στο σπίτι του”.

Στα Pennie δημιουργούν προϊόντα που βοηθούν τους ανθρώπους να χαρούν το σπίτι τους. Με κόστος προσιτό για τον καθένα.

Κάποιες φορές η ανανέωση έστω και δύο, τριών αντικειμένων ή ειδών, μπορεί να αλλάξει πλήρως την αίσθηση σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Ο χώρος μεταμορφώνεται, αλλάζει ο χαρακτήρας του, η ατμόσφαιρα αναζωογονείται και μαζί όσοι ζουν μέσα σ’ αυτόν.

Αυτή την αίσθηση θέλουν να δημιουργούν τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα να προσφέρουν ποιότητα, διαχρονικό σχεδιασμό, να είναι εύχρηστα και πρακτικά.

Σε μία εποχή που η αγορά προσφέρει τις ίδιες τυποποιημένες συλλογές μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση επέλεξε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο, παράγοντας το δικό της προϊόν, σε χαμηλό κόστος, τίμια, χωρίς υπερτιμολογήσεις, 50% φθηνότερα από τα περισσότερα καταστήματα.

Γιατί όταν κάποιος τραβάει το δικό του δρόμο, δεν κινδυνεύει να τον προσπεράσουν.

Ο λόγος στις νοικοκυρές

”Ο Οδηγός της Καλής Νοικοκυράς”

-Το φαγητό να είναι πάντα έτοιμο. Να προγραμματίζετε από την προηγούμενη μέρα, ώστε όταν επιστρέφει στο σπίτι να βρίσκει έτοιμο ένα νόστιμο γεύμα. Έτσι του δείχνετε ότι τον σκεφτόσασταν και ότι σας νοιάζει να τον φροντίζετε. Οι περισσότεροι σύζυγοι πεθαίνουν της πείνας όταν επιστρέφουν στο σπίτι και η προοπτική ενός καλού γεύματος είναι μεγάλη υπόθεση για αυτούς.

-Προετοιμαστείτε πριν την άφιξη. Ξαπλώστε ένα τεταρτάκι για να συνέλθετε λιγάκι και να είστε φρέσκια όταν μπει μέσα. Φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας, βάλτε ένα ωραίο πιαστράκι στα μαλλιά σας και γενικώς δείξτε δροσερή. Μην ξεχνάτε ότι ο σύζυγός σας πέρασε όλη τη μέρα δουλεύοντας.

-Προσπαθήστε να είστε ευχάριστη και ενδιαφέρουσα για χάρη του. Η βαρετή μέρα στη δουλειά χρειάζεται ένα πιο αναζωογονητικό φινάλε και ένα από τα καθήκοντά σας είναι να του το παρέχετε.

-Συμμαζέψτε το σπίτι και λίγο πριν έρθει, κάντε μια βόλτα στο σπίτι να δείτε αν όλα είναι στη θέση τους – μην αφήνετε πεταμένα πράγματα δεξιά κι αριστερά. Περάστε τις επιφάνειες με ένα πανί για να μην έχουν επάνω σκόνες.

-Τα κρύα βράδια του χειμώνα, φροντίστε να έχετε αναμμένο το τζάκι για να μπορέσει να κάτσει λίγο δίπλα του και να χαλαρώσει. Τότε ο σύζυγός σας θα νοιώσει ότι επέστρεψε σε έναν παράδεισο τάξης και ηρεμίας, και αυτό θα σας κάνει και εσάς να νιώσετε καλύτερα. Όπως και να’χει, το να φροντίζετε την άνεσή του με κάθε τρόπο θα δώσει και σε εσάς τις ίδιες τεράστια ικανοποίηση.

-Εξαλείψτε κάθε θόρυβο. Μην έχετε πλυντήρια, στεγνωτήρια ή σκούπες αναμμένα. Φροντίστε τα παιδιά να είναι ήσυχα.

-Να χαρείτε όταν τον δείτε.

-Καλωσορίστε τον με ένα πλατύ χαμόγελο και δείξτε ότι στ’ αλήθεια σας αρέσει να τον ευχαριστείτε.

-Να τον ακούτε. Μπορεί να έχετε χίλια δύο σημαντικά πράγματα να του πείτε, αλλά όχι όταν μπαίνει στο σπίτι, δεν είναι αυτή η σωστή ώρα. Αφήστε τον να μιλήσει αυτός – αυτά που έχει εκείνος να κουβεντιάσει είναι πάντα πιο σημαντικά από τα δικά σας.

-Μην τον υποδέχεστε με παράπονα και προβλήματα.

-Μην παραπονεθείτε αν αργήσει να επιστρέψει, ακόμα κι αν μείνει έξω όλη νύχτα. Δεν είναι και σπουδαίο παράπτωμα, αν σκεφτείτε τι τραβάει στη δουλειά κάθε μέρα.

-Κάντε τον να νοιώσει άνετα. Βάλτε τον να καθίσει στην πολυθρόνα ή ακόμη και να ξαπλώσει λίγο στην κρεβατοκάμαρα. Έχετέ του έτοιμο ένα ζεστό ρόφημα ή ένα αναψυκτικό.

-Φτιάξτε του τα μαξιλάρια και προσφερθείτε να του βγάλετε τα παπούτσια. Να μιλάτε με τρυφερή και χαμηλή φωνή, μην φωνάζετε.

-Μην του κάνετε ερωτήσεις για το τι έκανε και μην αμφισβητείτε την κρίση ή την ακεραιότητά του σαν άνθρωπο. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι είναι ο αρχηγός του σπιτιού και ότι με αυτή του την ιδιότητα θα επιλέγει πάντα το σωστό και το δίκαιο. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητείται.

-Η καλή σύζυγος ξέρει πάντοτε τη θέση της.

Τον αυθεντικό οδηγό θα βρείτε εδώ

http://cosmo.gr/articles/living/Spiti/o-odhgos-ths-kalhs-noikokyras.2676554.html