Με αυτό το ταψί, θα γλείφει η παρέα τα δάχτυλα της.
ΥΛΙΚΑ
1 δόση ζυμάρι για Quiche Lorraine
6 αυγά
360 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
150 γρ. σπανάκι baby,κομμένο σε κομμάτια
10 φέτες μπέικον τσιγαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Χρόνος Προετοιμασίας: 40 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Άτομα: 8
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά μας σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με λάδι. Τοποθετούμε τη ζύμη μας αφού ξεπαγώσει.
Βάζουμε πάνω στη ζύμη το σπανάκι και το μπέικον. Πασπαλίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πίτα.
Βγάζουμε την πίτα από το φούρνο και την αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 8 κομμάτια και σερβίρουμε.