Κατηγορίες
Feng shui Έπιπλα ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πρωτότυπες συμβουλές διακόσμησης για τον χειμώνα

Σε λίγες μέρες υποδεχόμαστε και επίσημα πλεόν την πιο “ζεστή” εποχή του χρόνου… για το σπίτι μας!

Από το δάπεδο και τα έπιπλα σπιτιού μέχρι τα πιο μικρά διακοσμητικά, προετοιμάζουμε μία όμορφη ατμόσφαιρα θαλπωρής που θα φιλοξενήσει εμάς και τους φίλους μας αρκετά, για τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον. Μαζεύουμε ό,τι ξεχασμένο έμεινε από τις δύο προηγούμενες εποχές και ντύνουμε το σπίτι μας όπως του πρέπει.

diakosmisi-spitiou-300x158

Χειμωνιάτικη διακόσμηση σπιτιού!

Η διακοσμηση είναι για το σπίτι ότι το κερασάκι για την τούρτα. Το δάπεδο ντύνεται επιμελώς, τα έπιπλα σπιτιού επίσης και τα διακοσμητικά στις κατάλληλες αποχρώσεις συμπληρώνουν την αρμονική εικόνα. Όπως ήδη γνωρίζετε, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, που σημαίνει ότι η εικόνα είναι τόσο δυνατή, ικανή να πείσει για κάτι, που οι χίλιες λέξεις ίσως να μην αρκούν για να το κάνουν. Πόσο να επέμβουμε όμως και που;

diakosmisi

Διακόσμηση στο δάπεδο:

Επιλέξτε μικρά και μεγάλα χαλιά να ζεστάνουν το χώρο από τη βάση του. Αν το δάπεδό σας είναι από ξύλο, αφήστε σημεία ακάλυπτα αφού πρόκειται για θερμό φυσικό υλικό, αρμονικά συνδυασμένο με το χειμωνιάτικο τοπίο. Αν πάλι όχι, καλύψτε με χρώμα και γούστο και την πιο μικρή ακάλυπτη επιφάνεια του δαπέδου σας. Η διακόσμηση ξεκινάει από κάτω!

Διακοσμηση

 Διακόσμηση χώρου με υφάσματα:

Χρησιμοποιήστε ζεστά, «βαριά» υφάσματα σε σκούρα θερμά χρώματα για τον καναπέ, τιςπολυθρόνες, το κρεβάτι σας. Μαλλί, γούνα και λεπτομέρειες από βελούδο θα δώσουν μία πολυτέλεια στην όλη εικόνα. Επιλέξτε το ύφασμα αυτό σε βαθύ κόκκινο ή πράσινο για μικρότερες επιφάνειες όπως τα μαξιλάρια. Αντικαταστήστε τέλος τις διάφανες κουρτίνες με πιο αδιαφανείς και μόνο τη μέρα μαζέψτε τις προς μία μεριά για να γεμίσει ο χώρος φυσικό φως.

Διακόσμηση

Διακόσμηση σπιτιου

Διακόσμηση με υφάσματα

 Διακόσμηση εσωτερικού χώρου με κατάλληλα υλικά:

Το ξύλο είναι το υλικό εκείνο που ντύνει χώρους που επιδιώκουν ένα ζεστό και φιλόξενο αποτέλεσμα. Προσθέστε μικρά ή μεγαλύτερα ξύλινα διακοσμητικά σε σκούρο χρώμα ή κοντινό με αυτό που έχουν τα έπιπλα σας. Ο καθρέφτης επίσης, μπορεί να συμβάλει στην αίσθηση που επιδιώκουμε για το χώρο μας. Αντανακλά το φως των κεριών, των φωτιστικών, των spot, σε συνδυασμό με τα κόκκινα, τα καφέ τα πολυτελή υφάσματα και δημιουργεί μια εικόνα μαγική.

Διακόσμηση εσωτερικού χώρου

 Διακόσμηση εσωτερικών χώρων με χρώματα:

Δανειστείτε μία εικόνα από τη χειμωνιάτικη φύση και συνδυάστε τη με τις μυρωδιές του χειμώνα. Λευκό,βαθύ κόκκινο,σκούρο πράσινο,κανέλα και γαρύφαλλο.Αν τα «καφέ» είναι από τα έπιπλα του σπιτιού σας τότε συνδυάστε με κόκκινα ή πράσινα και γήινες αποχρώσεις. Αν όχι, δημιουργείστε το απόλυτα αριστοκρατικό σύνολο με λευκό και κρεμ. Αν τέλος η διακόσμηση  σπιτιού σας είναι ανοιχτόχρωμη τότε προσθέστε σοκολατί και ώχρα και δείτε αμέσως τη διαφορά.

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων

diakosmisi spitiou

Διακόσμηση σπιτιού με διακοσμητικά:

Πολλά βιβλία πάνω στο τραπέζι, ένα παλιό ρολόι στον τοίχο, κηροπήγια, αποξηραμένα φρούτα και λουλούδια,κεριά,φωτογραφίες σε όμορφες κορνίζες. Μην διστάσετε να υπερβάλλετε, ο χειμώνας δεν υπήρξε ποτέ minimal.

diakosmisi spitiou

Διακόσμηση σπιτιού με διακοσμητικα

Τέλος το πιο σημαντικό. Αφού τα ετοιμάσετε όλα, καλέστε τους φίλους και απλά ανάψτε το τζάκι…

http://www.milanode.gr

diakosmisi