Φρουτένια μαρμελάδα από τα χεράκια σου…
Διάλεξες τα όμορφα βαζάκια για να την βάλεις μέσα.
Ξέρεις όμως πως να τα αποστειρώσεις όπως πρέπει; Για να είσαι σίγουρη πως η μαρμελάδα θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο και δεν θα χαλάσει…
Βάλε τα βαζάκια ανοικτά χωρίς το καπάκι σε βαμακερή πετσέτα επάνω στη σχάρα του φούρνου. Άνοιξε το φούρνο σου στους 150oC και άφησε για 15 λεπτά! Προσοχή, αυτό πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την μαρμελάδα, μιας και τα βαζάκια πρέπει να γεμίσουν με καυτή μαρμελάδα!
Βγάλε αμέσως τα βαζάκια από το φούρνο με πετσέτα, γέμισε με μαρμελάδα μέχρι το χείλος και κλείσε το καπάκι. Αναποδογύρισε αμέσως το βαζάκι επάνω σε πετσέτα και άφησε έτσι μέχρι να κρυώσει καλά.
Αφού κρυώσει, μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ντουλάπι σου για αρκετό καιρό, ήσυχη πως δεν πρόκειται να πάθει τίποτα μέχρι να την χρειαστείς. Κάθε βαζάκι που ανοίγεις, καλό είναι να το φυλάς στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις!
tlife.gr