Μπορεί να είναι γνήσιοι εκφραστές των εσπεριδοειδών, είναι όμως και τα πιο ευαίσθητα. 

Το απαραίτητο συστατικό για δροσερά cocktail πρέπει να αποθηκευτεί σωστά για να μην χαλάσει και πάει χαμένο.

lime_530_530

Εκτός ψυγείου θα αντέξει περίπου μια εβδομάδα αν βρίσκεται σε σημείο όπου δεν το χτυπά ο ήλιος. Αν πάλι δεν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα βάλε σε πλαστική σακούλα και αποθήκευσε στο ψυγείο μέχρι και για 2 εβδομάδες. Όσο περνά ο καιρός τα lime χάνουν την οξύτητά τους και γίνονται πιο γλυκά.

Τέλος, αν σου μείνουν για περισσότερο καιρό, μπορείς να στίψεις το χυμό – ή ακόμη και να κρατήσεις το ξύσμα τους – στην κατάψυξη. Ποτέ όμως ολόκληρο τον καρπό. Μια καλή ιδέα είναι πριν βάλεις τον χυμό σε παγοκυψέλες να μετρήσεις την ποσότητά του. Έτσι θα ξέρεις πόσα… λεμονοπαγάκια να βάλεις σε κα΄θε συνταγή!