Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ Πόνος

Πώς θα κάνετε Χριστούγεννα χωρίς… δυσκοιλιότητα!

Οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι παραδοσιακά μια περίοδος χαράς, όπου η οικογένεια και οι φίλοι συναντιούνται, τρώνε μαζί και διασκεδάζουν.

Η δυσκοιλιότητα ταλαιπωρεί χιλιάδες συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα σε περιόδους όπου για τον έναν ή τον άλλον λόγο, αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Την εορταστική αυτή περίοδο, πολλοί από εμάς, θα ταξιδέψουμε για κάποιο προορισμό, θα περάσουμε αρκετές ώρες τρώγοντας, πίνοντας και ξενυχτώντας.

Man-cutting-Turkey_547_355

Στις διακοπές αφήνουμε τον εαυτό μας περισσότερο ελεύθερο και χαλαρό σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Είμαστε πιο επιρρεπείς στο φαγητό και στα γλυκά και οι ποσότητες που τρώμε είναι μεγαλύτερες από ότι συνήθως.

Είναι πολύ πιθανόν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή στην περίοδο των διακοπών μας, να εμφανιστεί το πρόβλημα της δυσκοιλιότητας, ακόμα και αν δεν το είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Αυτό μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους. Μπορεί π.χ. να συμβεί γιατί δεν αφιερώνουμε τον απαιτούμενο χρόνο ή γιατί αποφεύγουμε να «πάμε» σε δημόσιες τουαλέτες αφού μπορεί οι συνθήκες υγιεινής να μην ανταποκρίνονται στις «απαιτήσεις» μας.

Η συνέχεια του άρθρου εδώ