Ένεκα της Καθαράς Δευτέρας και κυρίως της Σαρακοστής…..
σου δείχνουμε τις βασικές οδηγίες για το πώς να καθαρίσεις το χταπόδι.
Σκίζουμε τη σακούλα και αφαιρούμε το μελάνι και τα εντόσθια.
Τραβάμε το στόμα μαζί με το νεύρο για να βγει τελείως και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα μάτια.
Το πλένουμε καλά για να φύγει τελείως η άμμος από τη σακούλα και τα πλοκάμια.
Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το χταπόδι μας, αλλά και το πως θα το μαγειρέψουμε, μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια ή να το αφήσουμε ολόκληρο.
Στο χταπόδι δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι, εκτός αν το μαγειρέψουμε με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.
http://cosmo.gr/articles/living/Geysi/cookbox/pws-katharizoyme-to-xtapodi.2664380.html