Κατηγορίες
Εργαλεία ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πώς να βάψετε το σπίτι μόνοι σας!

Κάθε διαμέρισμα ακτινοβολεί ένα διαφορετικό στυλ μέσα από τα ξεχωριστά χρώματα και τη «διάθεσή» του.

Κάθε τόσο όμως, τα δωμάτια μιας κατοικίας χρειάζονται ανανέωση, ώστε να μετατραπούν στο δικό σας παράδεισο και τις επιθυμίες σας!

Attractive young adult couple painting interior wall of house.

Στο βάψιμο του σπιτιού δεν χωράνε οι φόβοι… αλλά η δημιουργία, η φαντασία και η διασκέδαση. Εύκολα αλλά και οικονομικά μπορείτε να βάψετε μόνοι τους τοίχους του σπιτιού, ακόμα και αν δεν το έχετε ξαναδοκιμάσει. Βάλτε λίγη μουσική, καλέστε την παρέα σας και η ζωγραφική αρχίζει…

Η προετοιμασία του δωματίου

Πριν πάρετε στα χέρια σας τη βούρτσα, πρέπει να προετοιμάσετε το δωμάτιο για την αποφυγή ατυχημάτων:

  • Αποσύρεται όλα τα έπιπλα από το χώρο. Όσα δεν αφαιρούνται, τοποθετήστε τα στο κέντρο του δωματίου και καλύψτε τα εντελώς με ένα σεντόνι ή ένα πλαστικό κάλυμμα.
  • Στη συνέχεια, απλώστε στο πάτωμα καλύμματα ή εφημερίδες.
  • Αφαιρέστε όλες τις φωτογραφίες, τα έργα τέχνης και τους καθρέφτες από τους τοίχους.
  • Κατεβάστε τον γενικό διακόπτη, σταματώντας την πρόσβαση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Καλύψτε με ειδική χαρτοταινία τα κουφώματα της πόρτας και των παραθύρων, όπως επίσης τους διακόπτες, τα πόμολα και τις πρίζες.

Πώς να βάψετε το σπίτι μόνοι σας!Οι τεχνικές βαψίματος… για αρχαρίους!

Πριν αρχίζουν τα πινέλα να «παίρνουν» φωτιά, χρειάζεται να προχωρήσετε στο στοκάρισμα των τοίχων. Πρέπει πάντα να καλύπτουμε με στόκο τις τρύπες από τα καρφιά ή κάθε άλλο κενό. Με μια μαλακή σπάτουλα και με αριστερές-δεξιές κινήσεις, αφαιρέστε τον περίσσιο στόκο. Αν ο τοίχος σας έχει «ξεφλουδίσει» ή έχει σκάσει πρέπει να ξύσετε την επιφάνειά του με γυαλόχαρτο, ώστε να μην έχετε προβλήματα στο βάψιμο. Ύστερα, καθαρίστε τον τοίχο με ένα σφουγγάρι και λίγο νερό με απορρυπαντικό, αφού το χρώμα πέφτει πιο ομοιόμορφα πάνω σε καθαρές επιφάνειες. Σίγουρα αφήστε τον να στεγνώσει. Για επαγγελματικό αποτέλεσμα πριν το βάψιμο περάστε ένα στρώμα αστάρι… για χρώμα που θα διαρκέσει στο πέρασμα του χρόνου!

Πώς να βάψετε το σπίτι μόνοι σας!Αργότερα, βάλτε το χρώμα σε ένακουβά μαζί με τόσο νερό, ώστε να μη γίνει ούτε αραιό ούτε πηχτό. Δοκιμάστε το πάνω στον τοίχο για να δείτε το αποτέλεσμα πάνω στο παλιό χρώμα. Πάρτε ένα πινέλο και προχωρήστε στο βάψιμο των γωνιών και των εσοχών που δεν φτάνει το ρολό, δηλαδή στις πόρτες και τους διακόπτες. Αφού έχετε ήδη μαρκάρει τα σοβατεπί και τις κάσες των πορτών με ειδική ταινία που ξεκολλάει χωρίς να ξηλώνει το χρώμα, βάφετε προσεκτικά με το πινέλο την περιοχή. Προσοχή! Το πινέλο δεν πρέπει να έχει πολύ χρώμα επάνω του… αφαιρέστε το με μερικές κινήσεις πάνω στον κουβά.

Όσον αφορά τις μεγάλες επιφάνειες, το βάψιμο είναι εύκολο και γρήγορο, αφού γίνεται με το ρολό βαψίματος. Βουτάμε το ρολό μέσα στη μπογιά και το πηγαίνουμε μπροστά-πίσω για να φύγει η περισσή μπογιά. Προχωράμε, βάφοντας τον τοίχο με σχήματα ζιγκ-ζαγκ μέχρι να καλυφθεί το προηγούμενο χρώμα του τοίχου. Στο βάψιμο του ταβανιού θα χρειαστείτε μια μακριά λαβή για το ρολό. Θυμηθείτε ότι πάντα χρειάζεται και ένα «δεύτερο» χέρι βαψίματος στους τοίχους! Μετά το πρώτο χέρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά ρολά για διάφορες τεχνοτροπίες, ώστε να έχετε ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα! Άλλωστε, μπορείτε απλά να πειραματιστείτε με τη χρήση ενός σφουγγαριού…

Πώς να βάψετε το σπίτι μόνοι σας!Απαραίτητα εργαλεία για το βάψιμο του σπιτιού σας

Καταρχήν, πρέπει να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα εργαλεία, όπως ρολά, πινέλα, προστατευτικά για τα έπιπλα, γάντια και φυσικά κουτιά με χρώματα. Ανάλογα με το εμβαδόν των τοίχων, οι υπεύθυνοι θα σας δώσουν την ανάλογη ποιότητα χρώματος. Το χρώμα των τοίχων σας αποτελεί το στοιχείο που θα δώσει στυλ, φωτεινότητα και διάθεση στο σπίτι σας! Αν επιθυμείτε να δοκιμάσετε νέους χρωματικούς πειραματισμούς πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι η απόχρωση του χρωματολογίου μπορεί να φαίνεται διαφορετική πάνω στον τοίχο σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χρώμα: Λατέξ με βάση το χρώμα και πετρέλαιο με βάση το χρώμα. Το ευκολότερο στο βάψιμο είναι αυτό με βάση το λατέξ (ακρυλικό) χρώμα. Ταιριάζει σε τοίχους, δάπεδα και ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες. Βέβαια ένα συν του πετρελαίου με βάση το χρώμα είναι ότι είναι ανθεκτικό και παραμένει για μεγαλύτερο διάστημα στους τοίχους. Αυτό καθιστά το πετρέλαιο με βάση το χρώμα μια πολύ καλή επιλογή για τα μπάνια και τις κουζίνες σας.

Πώς να βάψετε το σπίτι μόνοι σας!Συμβουλές για δωμάτια χωρίς σταγόνες μπογιάς

 

  • Να έχετε δίπλα σας ένα σφουγγάρι για να καθαρίζετε τυχόν λεκέδες.
  • Φυλάξτε την περισσευούμενη μπογιά, αφού μπορεί να σας φανεί χρήσιμη στο μέλλον.
  • Μετά το βάψιμο αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για να μπει αέρας., Η μυρωδιά της μπογιάς δεν είναι ιδανική για την υγιεινή του χώρου.
  • Αν δεν θέλετε να καθαρίζετε το πινέλο ή το ρολό κάθε φορά που κάνετε διάλειμμα, τυλίξτε τα σε πλαστική μεμβράνη. Για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (μια εβδομάδα) τοποθετήστε τα σε πλαστική σακούλα και βάλτε τα στην κατάψυξη! Ξεπαγώστε τα για μια ώρα και χρησιμοποιήστε τα ξανά.
  • Για να καθαρίσετε τα εργαλεία τοποθετήστε τα σε ένα κουβά με νερό και μαλακτικό ρούχων για 10 λεπτά. Ρίξτε πάνω τους πολύ νερό και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς από τον αέρα.

http://www.flowmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *