Επειδή πολλοί δεν προτιμούν σκορδαλιά με ψωμί, αυτή η συνταγή γίνεται με πατάτα.
Πουρές λιωμένης πατάτας, σκορδάκι και λάδι τα βασικά συστατικά της επιτυχία
Συστατικά
- 3 μεγάλες πατάτες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ. σ ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
- 1 Βάλε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει. Αλάτισε
- 2 Πρόσθεσε τις πατάτες σου καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
- 3 Εν τω μεταξύ πέρασε το σκόρδο από ένα τρίφτη (ή το ειδικό εκείνο αντικείμενο που λιώνει το σκόρδο)
- 4 Αφού βράσουν καλά οι πατάτες σου, μπορείς να τις βάλεις σε ένα μεγάλο μπολ και να τις λιώσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά
- 5 Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον πολτοποιητή χειρός ή να βάλεις το μείγμα σου σε ένα πολυμίξερ
- 6 Παράλληλα πρόσθεσε σιγά, σιγά και το ελαιόλαδο και αφού το “πιεί” όλο η σκορδαλίά είναι έτοιμη για σερβίρισμα