Κατηγορίες
Ένδυση - Υπόδηση ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Χειροτεχνίες

Τι είναι το freezer paper; Πείτε μου επιτέλους

Μάθε πως να χρησιμοποιείς το freezer paper και θυμίσου την ”ξεπατικοτούρα” του σχολείου.

Λοιπόν παιδιά σήμερα θα μιλήσουμε για το freezer paper και πως αυτό μου άνοιξε τα μάτια και έκανε την diy ζωή μου λίγο πιο εύκολη.

kentriki

Πρώτα απ’ όλα, τι κάνεις με το freezer paper; Κάνεις stencil σε υφάσματα. Μα θα μου πεις, στο πρώτο σου ποστ ρε Elektron αλλιώς μου τα είπες, μας είπες ότι χρησιμοποίησες αυτοκόλλητο. Ναι, πράγματι, είχα χρησιμοποιήσει αυτοκόλλητο, αλλά παιδιά, η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της και πρέπει να πω, πως το freezer paper ανήκει στην κατηγορία ”στα πάνω”, στη ζωή ενός φτωχού πλην τίμιου diy-er.

Το freezer paper είναι ένα πολύ λεπτό χαρτί που από τη μία πλευρά γυαλίζει ενώ από την άλλη είναι ματ και μπορείς να σχεδιάσεις πάνω σε αυτό. Είναι δηλαδή ό,τι πρέπει για ”ξεπατικοτούρα” όπως λέγαμε και στο σχολείο. Μπορείς και να ζωγραφίσεις πάνω του, αλλά αν το αγοράσεις σε Α4, μπορείς και να τυπώσεις. Αφού τυπώσεις/ζωγραφίσεις και λοιπά, το επόμενο βήμα είναι να κόψεις το στένσιλ.

Και αφού το κόψεις, σιδερώνεις με την γυαλιστερή μεριά προς τα κάτω. Αυτή η μεριά έχει και την ιδιότητα να κολλάει πάνω στο ύφασμα. Μη σιδερώσεις πολύ ώρα γιατί μετά δε θα ξεκολλάει. Ναι, είναι τόσο τέλειο αυτό το χαρτί. Κάτι έξτρα φοβερό που συμβαίνει με αυτό το χαρτί είναι ότι ξαναχρησιμοποιείται!! Έτσι, σε αντίθεση με τα αυτοκόλλητα που δεν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για δεύτερη φορά, δεν το πετάς.

Το μόνο πρόβλημα που έχει το freezer paper είναι ότι δεν το βρίσκεις στην Ελλάδα. Εγώ το πήρα από το Amazon και τελικά έχω την αίσθηση ότι με τέτοια παραγωγή που κάνω έπρεπε να έχω πάρει τουλάχιστον 5πλάσια ποσότητα.

 

 

 

 

 

Φόρος τιμής στο βασιλιά του στένσιλ, Banksy

Παρόλο που δεν είμαι φαν του Χάρι Πότερ, το μπλουζάκι Hogwarts, μου φαίνεται απόλυτα ταιριαστό γιατί η ανιψιά μου

Και τέλος, The Beatles φυσικά.. πως αλλιώς;

 

http://cosmo.gr/articles/style/justdiygr/ti-einai-to-freezer-paper-peite-moy-epiteloys.2676340.html