Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Το μυστικό για να μπουστάρεις τον μεταβολισμό σου

Δεν θέλει κόπο και δεν θέλει τρόπο.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρεις…

metabolism

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι που ασκούνται – καλά υπάρχουν πολλών, αλλά για σήμερα ας περιοριστούμε σε αυτούς τους δύο: αυτοί που σηκώνονται πριν ο κόκκορας λαλίσει και εκείνοι που δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουν το κρεβατάκι τους πρωτού ο ήλιος μπει και στην πιο μικρή χαραμάδα κάποιου στενού στο κέντρο. Ανεξάρτητως σε ποια ομάδα ανήκεις, αυτό που οφείλεις να ξέρεις είναι πως αυτό που κάνεις το πρωί μπορεί να ενισχύσει ή να βλάψει τον οργανισμό σου!

Σε περίπτωση που θέλεις να πάρεις το χρόνο σου πριν βγεις στον πηγαιμό για το γυμναστήριο ή το γήπεδο ή το ταρτάν μάθε πως πρέπει να φας πρωινό με το που ξυπνήσεις. Αν πρόκειται να ιδρώσεις τη φανέλα μέσα σε μία ώρα αφούτου αφήσεις το μαξιλάρι σου, μην βάλεις μπουκιά, αλλά αν έχεις σκοπό να αφήσεις την άσκηση για αργότερα, τότε κάτσε στο τραπέζι και φάε.

Μάθε πως ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται με δύο τρόπους: Είτε κάνοντας γυμναστική το πρωί, είτε τρώγοντας ένα υγιεινό πρωινό.

Αν τώρα είσαι από εκείνες που ξυπνούν και θέλουν να πάρουν τα βουνά, τα γυμναστήρια και τα yoga studios τότε κράτα το στομάχι σου άδειο ώστε να μην νιώσεις δυσφορία κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, αν επιμένεις ότι θέλεις κάτι να βάλεις στο στόμα σου, τότε ένα μικρό shake πρωτεϊνης, ένα κομμάτι τοστ με πρωτεϊνη ή λίγη βρώμη είναι αυτό που χρειάζεσαι. Να θυμάσαι πως αν μπορείς να κάψεις αυτό που έχεις αποθηκεύσει από χθες είναι πάντα καλύτερο από το να κάψεις αυτό που μόλις έφαγες.

http://cosmo.gr/articles/body-and-mind/diatrofi/to-mystiko-gia-na-mpoystareis-ton-metavolismo-soy.2649033.html