Κατηγορίες
Γενικά

Το Φονικό της Ιζαμπέλλας Μόλναρ, στου Φιλοπάππου

« Ψωμίζω σημαίνει μοιράζω. Το ‘ξερες; » ρωτούν οι μαστόροι Του Πρόχειρου Θεάτρου τους φίλους – θεατές, με τους οποίους συναντιούνται τα κυριακάτικα βράδια στη μονοκατοικία της οδού Φιλοπάππου, που χρόνια τώρα στεγάζει τις πρόβες τους.

Δεκαπέντε θεατές κάθε φορά και τρεις ηθοποιοί, συντροφιά με ένα έργο τέχνης…..

+-+¬+¬+_+-_Β1

και έναν εικαστικό δημιουργό – φανταστικό στην αρχή πραγματικό και επώνυμο στη συνέχεια – ανιχνεύουν μέσα από ένα φονικό και με οδηγό τον Δημήτρη Χατζή «την ασίγαστη, ανημέρευτη προσπάθεια του ανθρώπου για την ομορφιά, την τέχνη, την ευτυχία, μέσα απ’ την αδυναμία, τη ματαιότητα, την απελπισιά και την άρνηση».

Βουτούν το ψωμί τους στο κόκκινο κρασί και ακολουθούν τον Δημήτρη Χατζή «εκεί που φωλιάζει μια και μόνη για όλες τις τέχνες, η ποίηση», βιώνοντας την εμπειρία της τέχνης σε συνθήκες απολαυστικής φιλοξενίας. Τι είναι τέχνη; Ποιος ο δημιουργός; και ποιος ο αποδέκτης; Έχει νόημα η τέχνη χωρίς χαρά και συλλογικότητα;

Το διήγημα του Χατζή διερευνά τη σχέση της τέχνης με τη ζωή μέσα από τον κόσμο της γλύπτριας Ιζαμπέλλας Μόλναρ. Δοσμένο σε πρώτο πρόσωπο, και υιοθετώντας παράλληλα πολλά στοιχεία δοκιμιακής γραφής, το διήγημα θέτει καίρια ζητήματα πάνω στη σχέση ανάμεσα στην καλλιτεχνική δημιουργία +-+¬+¬+_+-_Β3

και την προσωπική ζωή και πραγματικότητα. Βασική μέριμνα Του Πρόχειρου Θεάτρου, στην προκειμένη περίπτωση, είναι να μεταφερθεί πιστά ο αφηγηματικός χαρακτήρας του διηγήματος αποδίδοντας πλήρως το πνεύμα του Δημήτρη Χατζή.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – επιμέλεια παράστασης : Δέσποινα Γκάτζιου

Ηθοποιοί : Ειρήνη Ράπτη, Δέσποινα Γκάτζιου

Ηχογραφημένη φωνή : Γιώργος Γκάτζιος

Πληροφορίες

Το Φονικό της Ιζαμπέλας Μόλναρ: Δραματοποιημένη ανάγνωση του ομώνυμου αριστουργηματικού διηγήματος του Δημήτρη Χατζή.

Χώρος παραστάσεων: Φιλοπάππου 39

Από 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 19:30 (διάρκεια 60 λεπτά)

Σημείωση: Μετά το τέλος της κάθε παράστασης ακολουθεί κρασί και συζήτηση με το κοινό

Τιμές Εισιτηρίων : 15 €, 10 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι),

Τηλέφωνο : 210 9230918 (11.00 – 14.00 ) και στον ιστότοπο http://www.hellenicculture.org