Κατηγορίες
ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ

Τρως επειδή τρώνε και οι άλλοι!

To έχω το παράδειγμα που θα σε κάνει να καταλάβεις το θέμα… είμαστε σπίτι μεγάλη παρέα και κάποιος πετάει την ιδεά να παραγγείλουμε! 

“Εγώ έχω φάει, αλλά πάρτε εσείς ό, τι θέλετε” απαντάς.

 

dinnerparty_530_530

Μέχρι να τελειώσει η μαρτυρική απαρίθμηση της παραγγελίας στο τηλέφωνο έχεις λυγίσει! Θα πάρεις κάτι λίγο, κάτι μικρό για τη ληγούρα! Ή ακόμη χειρότερα θα “ζουζουνίσεις” γύρω από το φαγητού κάποιου φίλου να “δοκιμάσεις” τον γύρο, λες και δεν έχεις ξαναφάει ποτέ στη ζωή σου. Όσο και αν το φαγητό είναι συνδεδεμένο με την κοινωνική μας ζωή, είναι σημαντικό να μάθεις να κάνεις τις σωστές επιλογές και να μετριάζεις τις ατασθαλίες

Η λύση

Ποτέ δεν ξεκινάς για το σπίτι ή το πάρτι με φίλους νηστική. Ακόμη και η λογική “δεν θα φάω γιατί θα φάμε εκεί” είανι λανθασμένη”! Κάνε το πρόγραμμά σου όπως κάθε μέρα και με γεμάτο στομάχι θα δεις πως είναι πιο εύκολο να πεις όχι! Αν πάλι νιώσεις “ζήλεια” για όσα ετοιμάζονται να φάνε οι φίλοι σου, δοκίμασε να παραγγείλεις ή να επιλέξεις κάτι πιο υγιεινό, να αναλάβεις τη μουσική της παρέας για όσο διάστημα εκείνοι τρώνε ή να κάνεις κάποιο τηλέφωνο ώστε να απομακρυνθείς για λίγο από το τραπέζι με τους πειρασμούς.