Κατηγορίες
Ένδυση - Υπόδηση ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Χειροτεχνίες

Πρωτότυπες δημιουργίες από τζιν

Μπορείτε να φτιάξετε τα πιο εκπληκτικά πράγματα, από κασετίνα έως τραπεζομάντιλο, χρησιμοποιώντας ένα παλιό τζιν παντελόνι.

Get_creative_with_denim_master-1-size-3

Τσάντα από τζιν

Από ένα παντελόνι τζιν που σας είναι μικρό (ή μεγάλο) μπορείτε να φτιάξετε μία καταπληκτική τσάντα για ψώνια.

Πως:

Μετρώντας την πλαϊνή ραφή, κόψτε το τζιν στα 40 εκατοστά κάτω από τη ζώνη.

Ξηλώστε τις εσωτερικές ραφές των ποδιών και κόψτε το ύφασμα που περισσεύει στις κάθετες ραφές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία ευθεία γραμμή. Ράψτε ξανά τις ραφές.

Ράψτε το κάτω μέρος για να κλείσει. Χρησιμοποιήστε το τζιν που έχει μείνει για να φτιάξετε μία λωρίδα με φάρδος περίπου 5 εκ. και με όσο μήκος θέλετε για την τσάντα σας. Ενώστε κομμάτια αν χρειαστεί για να έχετε το μήκος που θέλετε. Ράψτε γερά τη λωρίδα πάνω στην τσάντα.

Στρώστε το τραπέζι με τζιν

Χρησιμοποιήστε το ύφασμα που περίσσεψε από τα κομμένα τζιν για να φτιάξετε διακοσμητικά λουλούδια και φύλλα που θα ράψετε πάνω στο τραπεζομάντιλό σας.

Πως:

Κόψτε απλά σχέδια μαργαρίτας από το τζιν και τοποθετήστε τα το ένα πάνω στο άλλο σταυρωτά για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο λουλουδάτο μοτίβο. Ράψτε στο κέντρο ένα μικρό κουμπί. Κόψτε φύλλα από τζιν άλλου χρώματος και κεντήστε τα «νεύρα» των φύλλων σε μερικά από αυτά. Σκίστε ή κόψτε μια λωρίδα υφάσματος με μήκος περίπου 20 εκατοστά και πλάτος 4 εκατοστά για τα τριαντάφυλλα. Τυλίξτε τη λωρίδα χαλαρά γύρω από δύο δάκτυλά σας για να φτιάξετε τα τριαντάφυλλα. Ράψτε τα τριαντάφυλλα σε ένα τραπεζομάντιλό σας.

Μυστικό: Σιγουρευτείτε ότι ράβετε καλά τα λουλούδια πάνω στο τραπεζομάντιλο ώστε να αντέξουν στο πλύσιμο. Χρησιμοποιήστε τον ατμό για τα λουλούδια όταν σιδερώνετε το τραπεζομάντιλο.

Δώστε καινούριο νόημα στο τζιν σωλήνα

Χρησιμοποιήστε τα μπατζάκια από ένα παλιό τζιν σωλήνα για να φτιάξετε δοχεία για πινέλα, μολύβια και διάφορα είδη του μπάνιου.

Πως:
Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κονσέρβα ή μια γλάστρα και φορέστε της το μπατζάκι του τζιν. Αν περισσεύει, κάντε του μια ραφή έτσι ώστε να χωράει ακριβώς. Σπρώξτε το κάτω μέρος της κονσέρβας ή της γλάστρας πάνω στο περισσευούμενο ύφασμα και κόψτε το αφήνοντας αρκετό για ράψιμο. Ράψτε το κάτω μέρος από το μπατζάκι. Από το ύφασμα που έχει περισσέψει, κόψτε τη διπλή ραφή και από τις δύο πλευρές της για να την αφαιρέσετε και φτιάξτε δύο χερούλια. Κόψτε τα θηλάκια από τη ζώνη του τζιν και ράψτε τα για διακόσμηση.

Που είναι η κασετίνα μου;

Χρησιμοποιήστε το μπροστινό μέρος των τζιν σας για να φτιάξετε μία κασετίνα.

Πως:

Ανοίξτε το φερμουάρ. Διατηρήστε την πλαϊνή ραφή και κόψτε το τζιν σε μέγεθος 25 x 15 εκατοστά. Ράψτε το κάτω μέρος και την πλαϊνή ραφή που απέμεινε. Κόψτε τις χοντρές γωνίες. Ράψτε ένα φερμουάρ στο πάνω μέρος.

www.epithimies.gr