Κατηγορίες
Ένδυση - Υπόδηση Καθαρισμός ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Ρούχα, ο υφασμάτινος εφιάλτης της νοικοκυράς

Αποφεύγουμε οτιδήποτε θέλει σίδερο.

Αν σ’αρεσουν τα t-shirt με στάμπες ψυχεδελικές ή hard rock αντικατέστησέ τα με αντίστοιχα jersey ή σύμμεικτα που δεν τσαλακώνουν.

 

laika15

Επίσης growup: βάλε κάνα μπλουζάκι της ηλικίας σου. Πουκάμισα, κοστούμια και φορεματάκια τύπου Τζάκυ Ο αν έχεις να τ’αγοράσεις έχεις και να τα στείλεις καθαριστήριο οπότε … στείλτα. Παρόλα αυτά, ένα μέτριο αποτέλεσμα με τα πουκάμισα επιτυγχάνεται αν τα κρεμάσεις βρεμένα και καθόλου στυμμένα σε μια κρεμάστρα και τα αφήσεις να στεγνώσουν έτσι.

Οι λαδιές σε κάθε ύφασμα φεύγουν αν πριν χώσεις το ρούχο στο πλυντήριο ρίξεις πάνω στη λαδιά λίγο Αβα . Τα λευκά ασπρίζουν αν προσθέσεις μαζί με το απορρυπαντικό ένα φλυτζάνι σόδα. Τα χρωματιστά δεν ξεθωριάζουν αν τα πλύνεις και τα απλώσεις ανάποδα.

Τα τζην ΔΕΝ ΣΙΔΕΡΩΝΟΝΤΑΙ! Έλεος με τις τσακίσεις στο σκισμένο και ξεβαμμένο τζην… είναι γυφτιά. Επίσης αν δεν έχεις μωρό δεν χρειάζεται να σιδερώνεις : εσώρουχα, κάλτσες, πετσέτες, σεντόνια. Ειδικά τα τελευταία αν τα πλύνεις και τα απλώσεις διπλωμένα και μετά τα φυλάξεις επίσης διπλωμένα (βάζοντάς τα κάτω-κάτω στην στοίβα κάθε φορά) δεν χρειάζονται τίποτα. Το αυτό και με τις πετσέτες. Καλό δίπλωμα και οι πιο καθαρές στον πάτο.