Κατηγορίες
Μπάνιο ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

10 νέες χρήσεις για αντικείμενα μπάνιου

Αν το σκεφτείτε λίγο καλύτερα, λίγα είναι τα πράγματα που έχουμε στο σπίτι, τα οποία δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με περισσότερους από έναν τρόπους.

Ό,τι δεν χαλάει -δηλαδή, δεν λήγει- μπορεί να έχει πολλές ακόμα ζωές μπροστά του, αν του δώσουμε την ευκαιρία.

Άλλωστε, τι οικολόγοι είμαστε αν δε μπορούμε να σκεφτούμε νέες χρήσεις για παλιά αντικείμενα; Και το μπάνιο μας είναι πραγματική πηγή τέτοιων αντικειμένων! Πάρτε ιδέες:

Θήκη οδοντόβουρτσας για βάζο

Αν δεν έχετε ένα αρκετά μικρό βάζο για να τοποθετήσετε μέσα τα μπουμπουκάκια που μόλις κόψετε, η θήκη της οδοντόβουρτσάς σας μπορεί να εξυπηρετήσει ιδανικά αυτόν τον σκοπό!

Κουρτίνα μπάνιου ως αδιάβροχο τραπεζομάντηλο για πικ-νικ

Αποφύγετε τους λεκέδες από γρασίδι στο τραπεζομάντηλο, αλλά και οτιδήποτε μπορεί να στάξει από το τραπεζομάντηλο προς το γρασίδι, απλώνοντας κάτω από αυτό ένα κομμάτι από την αδιάβροχη κουρτίνα του μπάνιου.

Βαμβάκι για να μη σκίζονται τα πλαστικά γάντια

Τα νύχια σας, όσο μακριά κι αν είναι, δεν θα καταφέρουν να σχίσουν ξανά τα πλαστικά γάντια, ενώ καθαρίζετε το σπίτι. Απλά τοποθετήστε λίγο βαμβάκι στην άκρη κάθε δακτύλου.

Χαρτί τουαλέτας ως «δαχτυλίδι» για κόλλες χαρτιών

Κάντε τις κόλλες χαρτιών ρολά και περάστε τις μέσα από το ρολό του χαρτιού τουαλέτας, ώστε να μην ξετυλίγονται και τσαλακώνονται.

Σεσουάρ για να ξεθολώνει τον καθρέφτη

Μετά από ένα ζεστό μπάνιο, καθαρίστε τον θολωμένο καθρέφτη με το σεσουάρ, χρησιμοποιώντας είτε κρύο είτε ζεστό αέρα.

Μαλακτική μαλλιών ως κρέμα για το ξύρισμα

Πιθανώς να κάνει και καλύτερη «δουλειά» από τον αφρό ξυρίσματος! Δοκιμάστε την και ελαφρύνετε λίγο το νεσεσέρ των διακοπών.

Αποσμητικό για να μην κάνετε φουσκάλες με τα παπούτσια

Πριν βγείτε έξω με ένα νέο ζευγάρι παπούτσια, τρίψτε τα σημεία που συνήθως «χτυπούν» το πόδι, προκαλώντας του φουσκάλες, με λίγο διαφανές αποσμητικό σε μορφή στικ.

Baby oil για να αφαιρείτε τη βαφή

Αν σας έχει πέσει βαφή λάτεξ στο δέρμα, ο καλύτερος τρόπος να την αφαιρέσετε είναι τρίβοντάς την με λίγο baby oil.

Θήκη φακών για να φυλάτε μπαχαρικά στα ταξίδια

Η ιδέα είναι εξαιρετική αν σκοπεύετε να κάνετε camping και χρειάζεστε μαζί σας αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά. Ωστόσο, η θήκη των φακών επαφής μπορεί ακόμα να χρησιμεύσει και ως αποθηκευτική λύση για χάπια. Φροντίστε, μόνο, να την κρατήσετε μακριά από παιδιά.

Οδοντικό νήμα για να κρεμάτε τις κορνίζες

Αν οι κορνίζες σας δεν είναι ιδιαίτερα βαριές, μπορείτε να περάσετε από τις δύο αντικριστές θηλιές τους οδοντικό νήμα στο μήκος που θέλετε και να τις κρεμάσετε από αυτό.

Πηγή: realsimple