Κατηγορίες
Ηλεκτρολογικά ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

10 συμβουλές για οικονομία ρεύματος στο σπίτι

Όπως και τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, έτσι και η οικονομία ξεκινάει από το σπίτι.

Τα ελάχιστα δυνατά «μέτρα» να παίρναμε για να περιορίσουμε…τις σπατάλες σε ενέργεια και ύδρευση θα είχαμε ήδη εξοικονομήσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ετησίως. 

eco-news-eksoikonomisi-spiti

  1. Βελτιώστε – Αν χρειάζεστε  κάποια καινούργια ηλεκτρική συσκευή, φροντίστε να  προμηθευθείτε μοντέλο με όσο μεγαλύτερη ενεργειακή αποδοτικότητα.   Οι ηλεκτρικές συσκευές με ενεργειακή κλάση«Α+», μπορεί να εχουν μεγαλύτερο κόστος, αλλά «επιστρέφουν» ό,τι σας κόστισαν μέσω της χαμηλότερης κατανάλωσης και την μείωση του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.
  2. Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες του σπιτιού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Ξεκινήστε πρώτα από τους χώρους που χρησιμοποιείτε περισσότερο καθημερινά.  Είναι ακριβότεροι από τους συνηθισμένους, αλλά θα έχετε εξοικονόμηση χρημάτων, επειδή καταναλώνουν μόνο περίπου το 1/4 της ηλεκτρικής ενέργειας και δίνουν τον ίδιο φωτισμό. Επιπλέον, έχουν τουλάχιστον τετραπλάσια διάρκεια ζωής από έναν κανονικό λαμπτήρα!
  3. Κλείνετε τα φώτα όταν αλλάζετε δωμάτιο. Δεν χρειάζετε να μένουν ανοιχτά έως την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο χώρο, σπαταλώντας ενέργεια και χρήματα.
  4. Σβήνετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές (τηλεοράσεις, βίντεο, στερεοφωνικά, υπολογιστές) όταν δεν τις χρησιμοποιείτε και μην τις αφήνετε σε κατάσταση αναμονής (stand by).
  5. Αναβαθμίστε την παλιά σας τηλεόραση ή τον υπολογιστή σας, με νέα μοντέλα χαμηλής ακτινοβολίας και κατά πολύ μειωμένης κατανάλωσης ενέργειας.
  6. Φράξτε τις χαραμάδες των κουφωμάτων σε πόρτες και παράθυρα. Οι απώλειες ρευμάτων αέρα κάνουν το σπίτι σας να χάνει ενέργεια και χρήματα.
  7. Ρυθμίστε την θερμοκρασία του θερμοσίφωνα στους 50ο C και μονώστε τον (ανάλογα με την θέση που βρίσκεται).
  8. Λειτουργείστε το πλυντήριο πιάτων αλλά και των ρούχων, εφόσον είναι γεμάτα. Προτιμήστε ταοικονομικά προγράμματα και σε χαμηλή θερμοκρασία. Χρησιμοποιείστε σαπούνι πλυσίματος οικολογικό, φιλικό στο περιβάλλον.
  9. Ρυθμίστε το θερμοστάτη των κλιματιστικών –το καλοκαίρι- στους 26ο C. Κατά την λειτουργία των κλιματιστικών, φροντίστε πόρτες και παράθυρα να είναι κλειστά.
  10. Μειώστε το χρόνο που αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του ψυγείου. Ρυθμίστε το ψυγείο στη σωστή θερμοκρασία, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

http://www.enegreen.gr/index.php/el/news/255-10-symvoules-oikonomia-reumatos-sto-spiti