Κατηγορίες
Feng shui Αλλεργίες Απολύμανση Εικόνα - Ηχος Ένδυση - Υπόδηση Έπιπλα Εργαλεία Ηλεκτρολογικά Καθαρισμός Κήπος Κουζίνα Μπάνιο ΟΛΑ ΤΑ ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Συντήρηση Υδραυλικά Υπολογιστές

12 κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

Πώς να φτερνιστείτε όταν πιστεύετε ότι «σας φεύγει», πώς να ξεχωρίσετε τα ρούχα που χρησιμοποιείτε, πώς να παγώσετε μια ζεστή μπίρα σε 3 λεπτά και άλλες συμβουλές που… κάποια στιγμή θα σας χρειαστούν.

kremastres-590-exw_b

 

 

Τοποθετήστε τα ρούχα σας στην ντουλάπα, με τις κρεμάστρες, ανάποδα, να κοιτάζουν προς τα εσάς. Όταν φοράτε κάτι, βάλτε το πίσω με την κρεμάστρα να κοιτάζει προς την ντουλάπα. Στο τέλος της χρονιάς θα καταλάβετε ποια ρούχα δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Μην τα αφήνετε άλλο να «κάθονται». Μαζέψτε τα και δώστε τα σε ανθρώπους που τα χρειάζονται περισσότερο.

Για να μην αργείτε

Φτιάξτε μία λίστα με μουσική που κρατάει ακριβώς όσο χρόνο χρειάζεστε για να ετοιμαστείτε το πρωί. Ξεκινήστε με χαλαρά τραγούδια (π.χ. Chill ή Κλασική) και συνεχίστε με πιο έντονα τραγούδια. Θα γίνουν πιο ευχάριστα τα πρωινά σας ενώ θα μάθετε σχεδόν απ’ έξω τη λίστα και έτσι θα ξέρετε πόσο χρόνο έχετε μέχρι να έρθει η ώρα για να φύγετε, χωρίς να πρέπει να κοιτάζετε συνέχεια το ρολόι.

Για να μην ξεχάσετε κάτι

Αν πρέπει να θυμηθείτε να πάρετε μαζί κάτι πολύ σημαντικό, ακουμπήστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου πάνω του ή και… στο ψυγείο. Έτσι όταν χρειαστεί να φύγετε θα ψάξετε για τα κλειδιά και θα θυμηθείτε αυτό που πρέπει.

Για να παγώσετε μια μπίρα σε 3′

Αν πρέπει να κρυώσετε μια ζεστή μπίρα, τοποθετήστε το κουτάκι σε ένα δοχείο με παγάκια. Έπειτα προσθέστε δύο κούπες αλάτι και γεμίστε το με νερό. Θα είναι παγωμένη μέσα σε 3 λεπτά.

Για να κερδίσετε χρόνο στην παράδοση εργασίας

Αν πρέπει να παραδώσετε κάποια εργασία ή ένα κείμενο και δεν έχετε προλάβει, πάρτε ένα αρχείο mp3 και μετονομάστε το σε “Η εργασία μου.doc”. Το αρχείο θα φαίνεται χαλασμένο και έτσι θα κερδίσετε 1-2 μέρες.

Για να μην αγοράζετε νέο φορτιστή

Την επόμενη φορά που θα χάσετε το φορτιστή του κινητού σας, μην σπεύσετε να αγοράσετε καινούργιο. Πηγαίνετε σε ένα ξενοδοχείο και πείτε ότι νομίζετε ότι ξεχάσατε εκεί τον φορτιστή σας. Τα ξενοδοχεία είναι το Νο1 μέρος που ξεχνάνε οι άνθρωποι τους φορτιστές τους.

Όταν καλείτε το 100

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν καλείτε την άμεση δράση, είναι να δηλώσετε το σημείο στο οποίο βρίσκεστε. Ακόμα κι αν διακοπεί η γραμμή ή συμβεί κάτι απροσδόκητο, η αστυνομία θα έχει τα στοιχεία για να σας βρει. Αυτή η συμβουλή ελπίζουμε να μην σας χρειαστεί.

Όταν παγώνει ο εγκέφαλός σας

Σας έχει συμβεί να καταναλώσετε κάτι παγωμένο και να αισθανθείτε τον εγκέφαλό σας να παγώνει; Για να φύγει πιο γρήγορα αυτό το συναίσθημα, πιέστε τη γλώσσα σας προς το πάνω μέρος του στόματός σας. Απομακρύνει επίσης την επιθυμία σας να φτερνιστείτε.

Αν θέλετε να φτερνιστείτε

Αν σας έρθει να φτερνιστείτε αλλά αισθάνεστε ότι «το χάνετε» -πράγμα πολύ εκνευριστικό- κοιτάξτε προς το φως. Στις περισσότερες περιπτώσεις πιάνει.

Τα μάτια στο σκοτάδι

Όταν ξυπνάτε τη νύχτα για να κάνετε κάτι, καλύψτε το ένα μάτι σας με το χέρι σας και κρατήστε το εκεί μέχρι να επιστρέψετε στο σκοτάδι. Το καλυμμένο μάτι θα ανακτήσει τη δυνατότητά του να βλέπει στο σκοτάδι πολύ πιο γρήγορα και έτσι δεν θα πέσετε στο κομοδίνο πηγαίνοντας προς το κρεβάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πειρατές κάλυπταν το ένα μάτι τους, για να μπορούν να βλέπουν όταν μεταφέρονται από το κατάστρωμα, μέσα.

Για να μετράτε το οτιδήποτε

Μετρήστε το μέγεθος του χεριού σας και απομνημονεύστε το. Έτσι θα μπορείτε να μετράτε σχεδόν τα πάντα με το χέρι σας ανά πάσα στιγμή.

Στο ασανσέρ

Για να πάτε κατευθείαν στον όροφό σας, ακόμα και αν στον ανελκυστήρα έχουν πατηθεί οι αριθμοί άλλων ορόφων, πατήστε ταυτόχρονα τον όροφο που θέλετε να πάτε και το κουμπί που κλείνει την πόρτα.

mama365.gr