Cupcakes, λουκουμάδες, κάστανο, apple crumble, strawberry cheesecake ή σουφλέ σοκολάτας;
Οι συντάκτες του slag.gr, επίσημου συνεργάτη του Cosmo.gr, είναι “γλυκατζήδες” και δεν φοβούνται να το παραδεχτούν.
Κανονικά δεν θα έγραφα για αυτό ντιμπειτ μόνο και μόνο από φόβο μην λιγουρευτώ και σπάσω την δίαιτα. Αλλά ΦΕΥ. Το αποφάσισα τελευταία στιγμή και βρίσκομαι στο δρόμο να γράφω στο word του κινητού. Cupcakes. Αυτό το αριστούργημα με τα χιλιάδες πρόσωπα έχει στοιχειώσει τα συνταγολόγια με τις παραλλαγές του, τον φούρνο μου , τις καουτσουκένιες πολύχρωμες φόρμες μου. Red Velvet Cupcake είσαι η μεγαλύτερη αμαρτία της ζωής μου και μου λείπεις. Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, γιατί με βλέπω αντί για σπίτι να τρέχω στο κοντινότερο cupcake shop και να παίρνω αγκαλιά το display και να φεύγω. Το μόνο που θα πω είναι ότι αγαπώ τα χρώματα τους και το ότι γαρνίρονται σχεδόν με τα πάντα ,well , δεν εννοώ και με πριονίδι ότι μπορώ να διαλέξω γεύση βάσει διάθεσης και ότι χαρίζω τις καουτσουκένιες φόρμες cupcake μου καθώς και τα σύνεργα, γιατί θα ξαναδώ γλυκό το Πάσχα.
Έρη Πετρωτού, Λουκουμάδες
Ξεκαθαρίζοντας απ την αρχή ότι η ερώτηση «έχεις χώρο για γλυκό μετά το φαγητό» είναι η πιο περιττή ερώτηση που έχει δημιουργηθεί, δηλαδή σε σημείο να πρέπει να απαγορευτεί παγκοσμίως ο συγκεκριμένος συνδυασμός λέξεων, σε κάθε υπαρκτή γλώσσα και διάλεκτο, το ιδανικό γλυκό που μπορεί να γεμίσει το χώρο αυτό δεν είναι άλλο από τους τεράστιους, αφράτους, ζεστούς λουκουμάδες. Αυτούς με το ακανόνιστο σχήμα, με την τρύπα στη μέση, που πνίγονται στο μέλι και παράλληλα πνίγουν και εσένα με το πιο υπέροχο λίγωμα που μπορείς να νιώσεις από γλυκό. Οτιδήποτε άλλο πέρα από μέλι (μερέντες, λευκές σοκολάτες κλπ) είναι περιττή, αχρείαστη φλωριά. Προφανώς και όταν μπήγεις τα δόντια σου στον καυτό λουκουμά επιβάλλεται και ένα scoop παγωτό βανίλια, έτσι για την απαραίτητη αντίθεση θερμοκρασίας. Σε έναν ιδανικό κόσμο κάθε μαγαζί θα κερνούσε μια πιατέλα λουκουμάδες στο τέλος.
Αναστασία Γεωργάκη, Κάστανο με επικάλυψη σοκολάτας
Βασικά θα μπορούσα να πω “τα πάντα με επικάλυψη σοκολάτας” και πάλι μέσα θα ήμουν. Η σοκολάτα, για την ακρίβεια η πικρή σοκολάτα, είναι αρκετή από μόνη της, για να φωτίσει μια μουντή μέρα, να δώσει ζωή σ’ ένα συννεφιασμένο πρωινό, όταν όμως έρχεται σε συνδυασμό με το αγαπημένο φθινοπωρινό μου thing, τότε μιλάμε για ένα φάρμακο που γιατρεύει όλες τις πληγές. Δεν βρίσκω συχνά αυτό το θείο δώρο, κι αυτό με πληγώνει, σε σημείο που αναγκάστηκα να πάρω τη ζωή στα χέρια μου και να δοκιμάσω να τα φτιάξω μόνη μου. Ποτέ ξανά, μόνο έτοιμα. Όποιος βρει, ας στείλει πακέτο.
Γιάννης Βάντσος, Apple crumble
Παρόλο που τα φρούτα σε γλυκά πολλές φορές δεν είναι πετυχημένα, κυρίως λόγω εκτέλεσης, τα τελευταία χρόνια άρχισα να γίνομαι φαν της μηλόπιτας. Ώσπου μια μέρα, πριν περίπου ένα χρόνο, ο Gordon Ramsay μου άνοιξε τα μάτια και με μύησε στο Apple Crumble. Είναι όσα αγαπάς σε ένα γλυκό, με μια παραπάνω κουταλιά μαγείας. Η βάση με το τριμμένο μήλο, τα cranberries και την καραμέλα, η κρούστα με το μούσλι και η γέμιση με τα ολόκληρα κομμάτια μήλου και τη βανίλια, με έκαναν να δω τη ζωή με άλλο μάτι. Καταναλώστε άφοβα. Άλλωστε, φρουτάκι είναι.
Νάνσυ Κωστακοπούλου, Strawberry cheesecake
Πεθαίνω, λιώνω, σβήνω όταν πρόκειται να φάω αυτό το γλυκό. Παρόλο που γενικά δεν είμαι φαν του συνδυασμού αλμυρού και γλυκού (π.χ frozen yogurt με σιρόπι μπλιαχ!), ε το cheesecake φράουλα το τσακίζω. Την μαγική εκείνη στιγμή που κόβεις την πρώτη μπουκιά, ακούς μικρούς αγγέλους να ψέλνουν αλλελούγια καθώς το κουτάλι σου χώνεται στην sauce φράουλας και στην αφράτη κρέμα και όταν φτάνει στο τραγανό μπισκότο, oh mama mia, όλα τα άλλα γλυκά εκείνη την ώρα ντρέπονται που υπάρχουν (τρέχει σαλάκι και μόνο στην ιδέα). Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο είναι ότι δεν σε λιγώνει όπως η σοκολατίνα π.χ και μπορείς να φας και να φας και να φας…
Παντελής Γραβάνης, Σουφλέ σοκολάτας
Τι να πρωτοπώ για το σουφλέ σοκολάτας. Απ’έξω μπορεί να μοιάζει με ένα απλό ζεστό κέηκ σε ατομική μερίδα. Από μέσα κρύβει ζεστό μίγμα σοκολάτας που είναι έτοιμο να κάνει τα όνειρα σου πραγματικότητα. Γενικά δεν ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που πιστεύουν πως επιδόρπιο = σοκολάτα, γιατί προτιμώ γλυκά που έχουν ως βάση τα φρούτα (μηλόπιτα πχ), αλλά δεν έχω καλύτερο από το ζεστό σουφλέ σοκολάτας σερβιρισμένο με παγωτό (βανίλια ή φυστίκι, κάντε μου έκπληξη) και ίσως κάποιο φρούτο του δάσους.
Κι αν το θεωρείς πολύ απλό και βαρετό, υπάρχουν χιλιάδες παραλλαγές. Με ξηρούς καρπούς, λευκή και μαύρη σοκολάτα, pockets μαρμελάδας ή ακόμα και τσίλι.
http://cosmo.gr/articles/living/Geysi/slag/debate-agaphmeno-epidorpio.2464481.html