Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ

Eλληνική σαλάτα με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης

Δύο πιάτα σε ένα; Ένας ιδανικός τρόπος συνδυασμού της αγαπημένης σαλάτας με μακαρόνια ολικής άλεσης.

Το καθημερινό μαγείρεμα είναι μπελάς, αλλά όταν μπορείς να συνδυάσεις κάτι παραδοσιακό με κάτι μοντέρνο, γίνεται παιχνιδάκι.

KOFTO+MAKARONAKI+ELLINIKI+SALATA

Όλοι χρειάζονται αλλαγή στο καθημερινό τραπέζι, αλλά κανείς δεν απαντά στο: “Τι να μαγειρέψω σήμερα;” της μαμάς. Οπότε εσύ πρέπει και να ετοιμάσεις κάτι θρεπτικό, αλλά ταυτόχρονα κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό κάθε μέρα.

Τι θα έλεγες στην παραδοσιακή ελληνική σαλάτα, με την φετούλα της και το αγγουράκι να πρόσθετες κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης; Δύο πιάτα σε ένα;

Υλικά

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 35 λεπτά

Για 4 άτομα

– Κοφτό Misko ολικής άλεσης  (500γρ.)

– Μεγάλες τομάτες κομμένες σε κύβους (3)

– Αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια (1)

– Κάπαρη (2 κ.σ.)

– Ελιές κομμένες σε μικρά κομμάτια (10)

– Φρέσκια ρίγανη

– Ξερό θυμάρι

– Ελαιόλαδο

– Αλάτι

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Τριμμένη φέτα (150γρ.)

Εκτέλεση

Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά δηλαδή τις τομάτες και το αγγούρι και τα κόβετε σε μικρούς κύβους.

Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις ελιές και ξαλμυρίζετε την κάπαρη.

Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε βραστό αλατισμένο νερό και στην συνέχεια το σουρώνετε.

Το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τριμμένη φέτα και σερβίρετε.

Προτιμώ ζυμαρικά ολικής άλεσης MISKO επειδή:

–  Η σειρά ολικής άλεσης της MISKO αποτελείται από Σπαγγέτι Νο6, Σπαγγετίνη Νο10, Κριθαράκι, Τριβελάκι και Κοφτό, για να δίνει τη δυνατότητα στη σύγχρονη νοικοκυρά να δημιουργεί παραδοσιακές, αλλά και πιο μοντέρνες ή πρωτότυπες συνταγές, για όλη την οικογένεια.

-Τα ζυμαρικά MISKO ολικής άλεσης συνδυάζουν τα θρεπτικά και διατροφικά οφέλη που προσφέρει το φύτρο του σταριού, μαζί με την απαράμιλλη γεύση που χαρακτηρίζει όλα τα ζυμαρικά MISKO.

– Οι υδατάνθρακες των ζυμαρικών ολικής άλεσης έχουν το πλεονέκτημα να αποδεσμεύονται με αργό και σταδιακό τρόπο, συμβάλλοντας σε ήπιες διακυμάνσεις σακχάρου, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι καταναλώνονται σε λογικές ποσότητες.

http://cosmo.gr/articles/afierwmata/mystika-kathe-mera/misko/ellhnikh-salata-me-kofto-makaronaki-olikhs-aleshs.2487991.html