Κατηγορίες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Smart tips για να τρως τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές!

Τηγανητές πατάτες!!! Πως αντιδράς στη θέα τους; Πόσο μπορείς να κατρακυλήσεις για χάρη τους; Πόσο καταπιέζεσαι όταν ακούς ότι πρέπει να τις αποφεύγεις γιατί παχαίνουν;

Enough is enough… Μπορεί να είσαι fitness girl, μπορεί να ξέρεις πως το όμορφο σώμα θέλεις θυσίες, αλλά έχεις και κάποια όρια. ΦΩΝΑΞΕ ΤΟ! YOU LOVE FRENCH FRIES!!!

fries_h_633_451

Aπίθανα μυστικά για να απολαμβάνεις τις τηγανητές πατάτες
Μπορεί να τις έχουν εξορίσει στο διατροφικό πυρ το εξώτερον! Δεν είναι ψέμα πως δύσκολα θα μπορέσεις να τις βάλεις δίπλα στη φράση “σωστή διατροφή”! Αυτό όμως εσένα δεν σε νοιάζει καθόλου… Εσύ θέλεις απλά να μπορείς να τις απολαμβάνεις. Κάναμε τα αδύνατα, δυνατά, παρακαλέσαμε και έτσι η διαιτολόγος βρήκε για εσένα έξυπνα μυστικά για να τις φτιάχνεις με τον πιο υγιεινό τρόπο! 

Το αδύνατο σημείο τους; Το λάδι! “Οι τηγανητές πατάτες συνήθως απορροφούν πολύ λάδι για αυτό και παχαίνουν. Αν όμως τις εντάξετε σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και τις φτιάξετε με τους τρόπους που σας προτείνουμε, θα γλιτώσετε θερμίδες και θα επιβαρυνθείτε λιγότερο από επιβλαβή του τηγανίσματος” εξηγεί η διαιτολόγος.

Τι να κάνεις; “Η θερμοκρασία αποτελεί το σημαντικότερο παράγοντα οξείδωσης των ελαίων. Για αυτό είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας ορισμένες οδηγίες, ώστε να ­κάνετε το τηγάνισμα λιγότερο βλαβερό:

• Τηγανίζεις μόνο με ελαιόλαδο

• Προθερμαίνεις το λάδι, χωρίς όμως να το αφήνεις να καεί

• Στραγγίζεις καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσεις, γιατί έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα και οι πατάτες δεν απορροφούν πολύ λάδι

• Δεν αφήνεις τις πατάτες να καίγονται… ο χρόνος τηγανίσματος πρέπει να είναι σύντομος

• Αντικαθιστάς το λάδι μετά από κάθε τηγάνισμα.