Όποιο τρόπο και να επιλέξεις να τις μαγειρέψεις, η διαιτολόγος σου δίνει συμβουλές ώστε να τις αγοράσεις και να τις συντηρήσεις σωστά!
Έτσι οι πατάτες σου θα είναι οι πιο νόστιμες από όλες:
•Όσο πιο φρέσκες είναι οι πατάτες τόσο πιο νόστιμες γίνονται. Επίσης όσο πιο ομοιόμορφα είναι κομμένες, τόσο πιο ομοιόμορφα θα είναι και ψημένες.
• Μην τις καταναλώνεις όταν είναι πολύ μαλακές ή έχουν βγάλει ρίζες και κυρίως όταν έχουν πρασινίσει, γιατί, όπως και τα υπόλοιπα μέρη του φυτού (φύλλα, βλαστοί), περιέχουν σολανίνη, που είναι δηλητηριώδης ουσία.
• Διατήρησέ τις σε μέρος σκοτεινό και δροσερό που να αερίζεται καλά.
• Στην αγορά θα βρεις λευκόσαρκες και με κίτρινη σάρκα πατάτες. Στην Ελλάδα, οι κιτρινόσαρκες θεωρούνται και οι καλύτερες για το μαγείρεμα.
tlife